Coğrafya-Test.06 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.06
1.

Türkiyenin en büyük kapalı havzası neresidir.





Gönderen: ikizler1982 | Doğru Cevap: 5991 | Yanlış Cevap: 9269 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(6)

2.

BALLICA VE KARACA MAĞARALARI SIRASIYLA HANGİ İLİMİZİN SINIRLARI İÇERİSİNDEDİR?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 4898 | Yanlış Cevap: 6920 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Türkiyedeki aşağidaki dağlarımızından hangisi kırıklı bir yapı gösterir?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 5242 | Yanlış Cevap: 7826 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

PERRE ANTİK KENTİ HANGİ İLİMİZİN SINIRLARI İÇERİSİNDEDİR?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 3825 | Yanlış Cevap: 7659 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

TÜRKİYENİN KAÇ KARA SINIRI VARDIR





Gönderen: manaeri | Doğru Cevap: 5115 | Yanlış Cevap: 7113 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ TÜRKİYENİN KOMŞUSU DEĞİLDİR





Gönderen: manaeri | Doğru Cevap: 12801 | Yanlış Cevap: 921 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Marmara Gölü nerdedir?





Gönderen: costantine | Doğru Cevap: 5644 | Yanlış Cevap: 7754 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Aşağıdaki ülkelerden hangisinin türkiyeye sınırı yoktur?





Gönderen: murat | Doğru Cevap: 12461 | Yanlış Cevap: 1137 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Yüzölçümüne göre, Türkiye'nin en büyük şehri aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: ösymzede | Doğru Cevap: 11562 | Yanlış Cevap: 1553 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

hangi bölgemizde il sayısı fazladır?





Gönderen: haydili | Doğru Cevap: 5352 | Yanlış Cevap: 7372 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Sularını denize ulaştıramayan akarsular Kapalı Havza özelliğindedir.Hangisi Kapalı Havzadır?





Gönderen: yiğidogençlik | Doğru Cevap: 6308 | Yanlış Cevap: 6079 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Hangisi ülkemizde yaygın olarak bulunan Madenlerden değildir?





Gönderen: yiğidogençlik | Doğru Cevap: 11500 | Yanlış Cevap: 1442 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Hangisi kıyı bölgelerin kıyı kesimlerinde fazla gelişmemiştir?





Gönderen: yiğidogençlik | Doğru Cevap: 7330 | Yanlış Cevap: 4948 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

DÜNYANIN UYDUSU NEDİR?





Gönderen: demir | Doğru Cevap: 11094 | Yanlış Cevap: 1801 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Boksit madeni aşağıda verilen merkezlerin hangisinde çıkarılmaktadır?





Gönderen: türkiye 1.:) | Doğru Cevap: 6566 | Yanlış Cevap: 5348 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön