Coğrafya-Test.07 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.07
1.

"Okyanus akıntılarınin karşılaşma alanlarında balıkçılık faliyetleri yoğun olarak yapilmaktadir" Bu duruma aşağıdaki öncüllerden hangisi neden olmaktadır?





Gönderen: sefa siyah | Doğru Cevap: 3862 | Yanlış Cevap: 7374 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Çay ile fındık hangi bölgemizde yoğun olarak yetiştirilmektedir?





Gönderen: osman63 | Doğru Cevap: 12178 | Yanlış Cevap: 237 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Türkiye'de akarsulardan en çok hangi alanda faydalanilmaktadir?





Gönderen: sefa siyah | Doğru Cevap: 10425 | Yanlış Cevap: 1891 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Aşağıdakilerden hangisi Türkiyenin tarımı ile ilgili yanlış bi ifadedir?





Gönderen: sefa siyah | Doğru Cevap: 7279 | Yanlış Cevap: 4412 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Türkiye'nin bulunduğu enlem ve boylama göre, orta kuşakta yer almasının sonuçlarından hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4964 | Yanlış Cevap: 6158 | Soru Hatalı Diyen: 9 | Yorum(14)

6.

Türkiye'nin bulunduğu enlem ve boylama göre, Yengeç Dönence Kuzeyinde Olmasının sonuçlarından hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3980 | Yanlış Cevap: 5829 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(5)

7.

Türkiye'de kısa mesafelerde sıcaklık değişiminin fazla olması hangisinin sonucudur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6722 | Yanlış Cevap: 4547 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

8.

Türkiye'de bulunan dağlardan hangisi Orojenik Dağ değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5203 | Yanlış Cevap: 4877 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Türkiye'de bulunan dağlardan hangisi volkanik dağ değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6328 | Yanlış Cevap: 4978 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Hangisi Doğu Anadolu Bölgesinde bulunan volkanik dağlardan değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7936 | Yanlış Cevap: 3181 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Türkiye'de bulunan Karstik Platolara hangisi örnek gösterilebilir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8114 | Yanlış Cevap: 2532 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Akarsu Akımını (Debisini) Etkileyen Faktörlerden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7473 | Yanlış Cevap: 3141 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi için verilenlerden hangisi yanlıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6734 | Yanlış Cevap: 3925 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Karadeniz Bölgesi için verilenlerden hangisi yanlıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5872 | Yanlış Cevap: 4971 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

15.

Bir dağın zirvesinden deniz kıyısına doğru inildikçe havanın sıcaklığı artar. Aşağıdakilerden hangisi bu yargıyı destekleyen bir örnek değildir?





Gönderen: ahmet23100 | Doğru Cevap: 5312 | Yanlış Cevap: 4151 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16.

1.Muş ovası

2.Çukurova

3.Konya ovası

4.Bafra ovası

Yukarıdaki ovalardan hangi ikisi Türkiye fiziki haritasında aynı renkte gösterilir?





Gönderen: çeto | Doğru Cevap: 4516 | Yanlış Cevap: 5579 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön