Coğrafya-Test.08 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.08
1.

Aşağıda verilen illerden hangisinin ekonomisinde en büyük paya sahip olan ekonomik etkinlik yanlış verilmiştir?





Gönderen: iii | Doğru Cevap: 10085 | Yanlış Cevap: 1915 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Türkiye'de hangi ilimizde bakır üretilir, hangi il'de işlenir aşağıdaki şıklarda ikisi bir arada verilenlerden hangisi doğrudur?





Gönderen: artvinli | Doğru Cevap: 7537 | Yanlış Cevap: 3065 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Aşagıdakilerden hangisi matematik konumla ilgili değildir?





Gönderen: gülser | Doğru Cevap: 8896 | Yanlış Cevap: 2056 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Türkiye'nin yüz ölçümü bakımından en büyük ili aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: rumuzsuz | Doğru Cevap: 10245 | Yanlış Cevap: 875 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

OROJENİZE HAREKETLER SONUCUNDA BATI ANADOLUDA DAHA COK KIRIKLI DAGLAR MEYDANA GELMİŞTİR. Buna göre aşağıdakilerden hangisi Batı Anadoludaki kırıklı dağlara bir örnektir.





Gönderen: mnozer | Doğru Cevap: 4835 | Yanlış Cevap: 5415 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

6.

I. Mineral bakımından zengin göllere sahip olmaları
II. Yüksek yerlerde sirk göllerine rastlanması
III. Her hangi büyüklükteki bir depremde oluşabilecek hasarın yaklaşık aynı oranda olması
IV. Taşkömürü yataklarına sahip olmaları
yukarıdaki özelliklerden hangisi/hangileri Menteşe, Yıldız Dağları ve Bitlis Yöresi için ortaktır ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 3605 | Yanlış Cevap: 4585 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Aşağıdaki hangisi delta oluşumu için uygun bir sahada varlık göstermesi beklenmez ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 5735 | Yanlış Cevap: 3999 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Göl sularının tuzlu ya da tatlı olması bu göllerin hangi özelliği ile ilgilidir ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 6272 | Yanlış Cevap: 4176 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

1 ocak tarihinde Konya'dan hareket eden bir turist gittiği yerin gündüz süresinin geldiği yerden daha uzun ve yerel saatin ulusal saate göre geride olduğunu gözlemlemiştir. Bu turistin hangi yöne hareket ettiği söylenebilir ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 3773 | Yanlış Cevap: 5626 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Sibirya termik yüksek basınç ile Asor dinamik yüksek basıncın karşılaşması mümkün değildir. Bu sebepten birlikte cephe yağışı oluşturmazlar. Bu durumun sebebi aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru ifade edilmiştir ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 3968 | Yanlış Cevap: 4219 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

'Ağaçlandırmanın heyelanı önlemede bir etkisi yoktur' diyen bir kişi bunu, aşağıdaki yargılardan hangisini ifade ederse ıspatlamış olur ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 7824 | Yanlış Cevap: 1400 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Karadeniz Bölgesi'nde dağlar denize paralel uzandığı halde Orta Karadeniz'de Bafra ve Çarşamba deltaları oluşmuştur. Bu ovaların oluşması Orta Karadeniz Bölümü'nün hangi özelliğinden kaynaklandığı söylenebilir ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 4420 | Yanlış Cevap: 4730 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Üretim miktarı düşünüldüğünde aşağıdaki ürünlerden hangisinde yıllara göre dalgalanma daha çoktur ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 3166 | Yanlış Cevap: 6811 | Soru Hatalı Diyen: 6 | Yorum(11)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön