Coğrafya-Test.09 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.09
1.

Aşağıdaki nüfusun az olduğu yer ve bunun temel sebebi eşleştirmelerinden hangisinin doğru olduğu söylenemez ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 4919 | Yanlış Cevap: 9366 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(7)

2.

Yeraltı kaynaklarının en fazla Doğu Anadolu Bölgesin'de yayılış göstermesinde bu bölgenin;
I. İklim,
II.Jeolojik geçmiş,
III. Matematik konum,
IV. Fay hatlarının varlığı,
gibi özelliklerinden hangilerinin etkili olduğu söylenebilir ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 6297 | Yanlış Cevap: 6943 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Aşağıdaki illerden hangisinin bulunduğu sınırlar içerisinde denizlerin aşındırma veya biriktirme şekillerine rastlanmaz ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 5613 | Yanlış Cevap: 7042 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

4.

Türkiye'de tarımda makineleşmenin artmasına paralel olarak kırdan kente göçlerde artış yaşanmıştır. Gene de bazı sahalardaki tarım faaliyetlerinde insan gücüne olan ihtiyaç devam etmektedir. Açıklamaya göre bu alanların hangi özelliği insan emeğini vazgeçilmez kılmıştır ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 9905 | Yanlış Cevap: 2756 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Türkiye'de günlük geliri yaşlaşık aynı kabul edildiğinde aşağıdaki turizm faaliyetlerinden hangisinin 1 yılın sonunda daha çok kazanç getirmesi beklenir ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 6378 | Yanlış Cevap: 6506 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

21 Haziran tarihinde Hatay'dan Sinop'a gidildikçe,
I.Gölge boyu
II.Güneş ışınlarının geliş açısı
III.gündüz süresi
gibi özelliklerden hangisi/hangilerinde bir azalma meydana gelir ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 3684 | Yanlış Cevap: 8109 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(8)

7.

Aynı enlem üzerinde yer alan Ankara'dan Erzurum'a gidildikçe,
I.Yerel saat daha ileridir
II.Çizgisel hız daha yavaştır
III.Güneş ışınlarınlarının düşme açısında bi değişiklik yaşanmaz
IV.gece süresi daha uzundur
yargılarından hangileri yapılamaz ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 4717 | Yanlış Cevap: 6201 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

8.

türkiye hangi jeolojık zamanda vücut bulmuştur?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 3290 | Yanlış Cevap: 7622 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

9.

Aşağıdaki barajlardan hangisi Kızılırmak üzerinde kurulmamıştır?





Gönderen: yozgatlı66 | Doğru Cevap: 3471 | Yanlış Cevap: 6158 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Çıldır gölü hangi ilimizdedir?





Gönderen: bahar | Doğru Cevap: 6222 | Yanlış Cevap: 4936 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

23 eylül tarihinde 29 derece doğu boylamındaki istanbulda güneş yerel saatle 05.40 da doğmuşsa aynı gün türkiyenin en batısında güneş yerel saatle kaçta doğmuştur





Gönderen: ultras | Doğru Cevap: 868 | Yanlış Cevap: 3448 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(9)

12.

TÜRKİYEDE YERŞEKİLLERİ GÖZ ÖNÜNE ALINDINDA AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİNİN SODA ORANI EN FAZLADIR ?





Gönderen: maliyeci 73 | Doğru Cevap: 6424 | Yanlış Cevap: 4670 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön