Coğrafya-Test.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.02
1. Aşağıdakilerden hangisi bakı durumu ile ilgilidir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 32485 | Yanlış Cevap: 14697 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. I. İzlanda Alçak Basıncı kışın (a)
II. Asor Yüksek Basıncı kışın Akdeniz üzerinden gelirse (b)
III. Asor Yüksek Basıncı yazın (c)
IV. Basra Termik Alçak Basıncı (d)
Yukarıda verilen öncüllerdeki hava basınçlarının neden olduğu doğa olayları (yağmur, kar, fırtına vs...) (a),(b), (c), (d) ise, bu sıraya göre aşağıdakilerden hangiside doğru olarak verilmiştir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 18694 | Yanlış Cevap: 18988 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(9)

3. Bir Coğrafya öğretmeni öğrencilerine sıraysıyla; I.
Kuzeydoğudan esen soğuk rüzgar,
II. Güneyden esen sıcak rüzgar,
III. Denizden getirdiği nem sebebiyle yağışa neden olan rüzgarı,
sırasıyla anlatmıştır. Buna göre öğretmenin I,II ve III öncüllerde sırasıyla anlattığı rüzgarlar aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 25122 | Yanlış Cevap: 17694 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. I. En fazla sonbahar, en az ilkbaharda yağış alan bölge,
II. En fazla kışın, en az yazın yağış alan bölge,
III. En fazla ilkbahar, en az yazın yağış alan bölge
Yukarıdaki yağış özellikleri verilen bölgelerden aşağıdakilerden hangisinde doğru sırada verilmiştir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 21371 | Yanlış Cevap: 19362 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5. Aşağıdaki toprak tiplerinden hangisinin ülkemizde görülme olasılığı yoktur?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 25808 | Yanlış Cevap: 16422 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. I. Doğum oranının ölüm oranından yüksek olması,
II. Bebek ölümlerinin fazla olması,
III. Eğitim seviyesinin yükselmesi,
IV. Aile planlamaları,
V. Dini İnanışlar
Yukarıdakilerden hangileri nüfus artış hızını azaltan etmenler arasındadır?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 34461 | Yanlış Cevap: 6714 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(7)

7. Nüfus artış hızının yüksek olmasının olumlu ve olumsuz etkilerden söz etmek mümkündür. Aşağıdakilerden hangisi nüfus artış hızının olumlu sonuçlarından değildir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 23174 | Yanlış Cevap: 17633 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(12)

8. 1960'lı yıllarda Türkiye'den çeşitli Avrupa ülkelerine işçi göçleri söz konusu olmuştur. Sadece aşağıdaki seçenekler göz önünde bulundurularak, bu yıllarda isçi göçünün en fazla olduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 22074 | Yanlış Cevap: 16352 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(10)

9. Türkiye'den 1960'lı yıllarda yapılan işçi göçlerinin en fazla olduğu ülkeden en az olduğu ülkeye doğru sıralaması aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 12572 | Yanlış Cevap: 25497 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(14)

10. I. Toplam yüzölçümü / Toplam Nüfus
II. Kırsal nüfus / Toplam Tarım Alanı
III. Toplam Nüfus / Tarım Alanı Yukarıdaki öncüller, sırasıyla aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 15881 | Yanlış Cevap: 18486 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

11. Türkiye'de nüfus belli bölgelerde daha yoğundur. Aşağıdaki yerlerden hangisinde nüfusun yoğunluğu diğerlerinden farklı bir nedene dayanmaktadır?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 16834 | Yanlış Cevap: 22756 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(15)

12. Fosillerin incelendiği bilim dalı hangisidir?




Gönderen: rsl06 | Doğru Cevap: 18268 | Yanlış Cevap: 20719 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Aşağıda verilen termik santrallerimizden hangisi taşkömürü ile çalışır




Gönderen: meis | Doğru Cevap: 16395 | Yanlış Cevap: 21728 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

14. Aşağıdaki ören yerlerinden hangisi, İç Anadolu Bölgesi'nde yer almaz?




Gönderen: gerizeke | Doğru Cevap: 15457 | Yanlış Cevap: 21895 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Aşağıdaki yerlerden hangi ikisinin nüfusunun tenha olması farklı bir nedene bağlıdır?
I.Doğu Karadeniz
II.Biga
III.Menteşe
IV.Hakkari
V.Taşeli





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 10009 | Yanlış Cevap: 20758 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(13)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön