Coğrafya-Test.04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.04
1. TÜRKİYEDE PİRİNÇ EKİM ALANI HANGİ HAVZADIR?




Gönderen: asigirl | Doğru Cevap: 11304 | Yanlış Cevap: 12638 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

2. Gazi Üniversitesi coğrafya öğretmenliği bölüm öğrencileri doğu anadolu bölgesine yaptıkları gezide aşağıdakilerden hangisini gözlemleme imkanı bulamazlar ?




Gönderen: polat | Doğru Cevap: 10493 | Yanlış Cevap: 11779 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Türkiye'nin ithalatında(dış alım) ve ihracatında(dış satım) ilk sırayı alan ülkeler hangisidir? DIŞ ALIM-DIŞ SATIM




Gönderen: ricq | Doğru Cevap: 11379 | Yanlış Cevap: 10677 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(9)

4.

I-Zeytin,
II-Tütün,
III-Şekerpancari,
IV-Turunçgiller
Bu tarım ürünlerinden hangilerinin ülkemizde yetişme sahası daha dardır?





Gönderen: alçaq | Doğru Cevap: 11649 | Yanlış Cevap: 10764 | Soru Hatalı Diyen: 8 | Yorum(17)

5. I-Antalya Bölümü , II-Batı Karadeniz Bölümü , III-Kıyı Ege Bölümü , IV-Çatalca-Kocaeli Bölümü , V-Doğu Karadeniz Bölümü Bu bölgelerimizden hangilerinde kıyı kesimlerinin iç kesimlerle DEMİR YOLU bağlantısı bulunmaz?




Gönderen: alçaq | Doğru Cevap: 13164 | Yanlış Cevap: 7299 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

6. Aşağıdakilerden hangisi oluşmu açısından farklıdır?




Gönderen: soru bankası | Doğru Cevap: 7391 | Yanlış Cevap: 11329 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Ülkemizin yer altı kaynak çeşitliliği açısından en zengin bölge ve bölümü aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?




Gönderen: gulguzeli | Doğru Cevap: 12744 | Yanlış Cevap: 7796 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıda verilmiş olan maden-çıkarıldığı yer eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?




Gönderen: gulguzeli | Doğru Cevap: 10165 | Yanlış Cevap: 9122 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

9. Aşagıdaki geçitlerden hangisi akdeniz bölgesinde yer almaz




Gönderen: se | Doğru Cevap: 12259 | Yanlış Cevap: 7203 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10. Aşağıdaki eşleştirmelerden hangisi yanlıştır?




Gönderen: zafer | Doğru Cevap: 8989 | Yanlış Cevap: 10967 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

11. En çok yağış alan bölgemiz hangisidir




Gönderen: sana :d | Doğru Cevap: 20779 | Yanlış Cevap: 808 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. 1.Mısır 2.Buğday 3.Şekerpancarı 4.Yeşil Mercimek Yukarıda verilen ürünlerden hangileri İç Anadolu'da yoğun olarak yetiştirilmektedir?




Gönderen: gazimagosa | Doğru Cevap: 12866 | Yanlış Cevap: 8093 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

13. Karstik şekiller en çok hangi bölgede görülür?




Gönderen: reka81 | Doğru Cevap: 16682 | Yanlış Cevap: 4078 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. KAHRAMANMARAŞ HANGİ BÖLGEMİZDEDİR?




Gönderen: müh | Doğru Cevap: 9094 | Yanlış Cevap: 11963 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

15. Türkiye'nin sınırları içerisindeki en büyük akarsuyu hangisidir?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 15126 | Yanlış Cevap: 5682 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Yeşil mercimek üretiminde hangi bölgemiz birincidir?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 12887 | Yanlış Cevap: 7673 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. Türkiye'de: -Kış aylarında en fazla Doğu Karadeniz kıyılarında etkili olur. -Etkili olduğu alanda sıcaklığı yükselterek nem açığına neden olur.




Gönderen: zeliha | Doğru Cevap: 6811 | Yanlış Cevap: 13401 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(7)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön