Coğrafya-Test.05 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.05
1. Aşağıdaki bölümlerden hangisinde sağlık turizmi potansiyelinin daha az olduğu söylenebilir?




Gönderen: angryturkman | Doğru Cevap: 7751 | Yanlış Cevap: 11452 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Türkiye'de yetiştirilen aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisi için belirli bir tarım bölgesinin varlığından söz edilebilir?




Gönderen: gülll | Doğru Cevap: 14449 | Yanlış Cevap: 3702 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

3.

SULTAN SAZLIĞI MİLLİ PARKI HANGİ İLİMİZİN SINIRLARI İÇERİSİNDEDİR?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 5095 | Yanlış Cevap: 8921 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Aşağıdakilerden hangisi humusça zengin toprakların bulunduğu bölge ya da bölgelerle ilgili doğru bir ifade olamaz ?





Gönderen: kpssadayi2012 | Doğru Cevap: 6524 | Yanlış Cevap: 8367 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

5.

Aşağıdakilerden hangisi Türkiyenin dönenceler dışında olduğunun kesin kanıtıdır?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 5084 | Yanlış Cevap: 8569 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

6.

Aşağıdakilerden hangisi türkiye sınırları içerisinde yer alır?
I.İskenderiye Feneri
II.Artemis Tapınağı
III.Kral Mausollos'un mezarları
IV.Patara
V.Babilin asma bahçeleri





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 3477 | Yanlış Cevap: 9197 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

7.

Aşağıdaki akarsulardan hangisinin kaynak kısmı ülkemiz dışında,ağız kısmı ülkemiz sınırları içerisindedir? I.Çoruh
II.Asi
III.Aras
IV.Kızılırmak





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 5452 | Yanlış Cevap: 8906 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

8.

Aşağıdakilerden hangisinde yerşekillerinin etkisi daha azdır?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 6587 | Yanlış Cevap: 9368 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(7)

9.

Yapımı tamamlandıktan sonra Türkiye'nin en büyük geçidi ünvanı alacak olan Ovid tüneli hangi illerimiz arasındadır?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 6383 | Yanlış Cevap: 6722 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Türkiye'de Şekerpancarının yetişmediği coğrafi bölge ve bölümlerimiz aşağıdakilerden hangisidir?
I.Doğu Anadolu-Erzurum-Kars
II.Karadeniz-Doğu Karadeniz
III.İç Anadolu-Orta Kızılırmak
IV.Güneydoğu Anadolu-Dicle
V.Ege-İç Batı Anadolu





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 4958 | Yanlış Cevap: 7333 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(4)

11.

Tokat'tan Samsun'a giden bir kişi,gittiği yerde gündüz süresinin daha uzun olduğunu görmüş,geri döndüğünde ise Tokat'ın gündüz süresinin ilk günden daha uzun olduğunu gözlemlemiştir.Bu kişi hangi tarihler arasında yolculuk yapmış olabilir?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 2783 | Yanlış Cevap: 8868 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(9)

12.

Enine kıyı tipi hangi bölgemizde görülür?





Gönderen: afilli | Doğru Cevap: 10816 | Yanlış Cevap: 4215 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

13.

AŞAĞIDAKİ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETEN SANTRALLERDEN HANGİSİ CEVRECİ OLARAK NİTELENDİRİLEBİLİR ?





Gönderen: furkan | Doğru Cevap: 8134 | Yanlış Cevap: 5604 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön