Coğrafya-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Coğrafya-Test.01
1. Ihlara vadisi hangi ilimizdedir?




Gönderen: yasin09 | Doğru Cevap: 58310 | Yanlış Cevap: 60578 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(16)

2. Türkiye'nin en uzun kara sınırı hangi ülke ile daha fazladır




Gönderen: turgay bahadr | Doğru Cevap: 93241 | Yanlış Cevap: 33509 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(5)

3. Ülkemizde yetiştirilen tarım ürünlerinin bir kısmı doğrudan ve dolaylı olarak hayvancılığımıza katkı sağlamaktadır. Aşağıdaki tarım ürünlerinden hangisi için bu durum söz konusu olamaz?




Gönderen: tunc | Doğru Cevap: 89488 | Yanlış Cevap: 32067 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

4. I. Türkiye'yi oluşturacak tortullar Tethys Denizi'nde birikmiştir.
II. Zonguldak ve çevresindeki kömür yatakları bu dönemde oluşmuştur.
III. İstanbul ve Çanakkale boğazları oluşmuştur.
IV. Linyit, petrol, tuz ve bor yatakları ortaya çıkmıştır.
Yukarıda verilen öncüllerin oluştuğu jeolojik zamanlar aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru olarak sıralanmıştır?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 25546 | Yanlış Cevap: 62633 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(11)

5. Yeryüzündeki toprak katmanıyla birlikte alttaki tabakaların da eğim doğrultusunda hareket etmesine heyelan denir. Türkiye'de heyelan en çok hangi coğrafi bölgede görülür?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 85514 | Yanlış Cevap: 21701 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

6. Türkiye'de ki akarsuların genel özellikleri dikkate alındığında aşağıdakilerden hangisi söylenemez?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 71310 | Yanlış Cevap: 34881 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

7. Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olması nedeniyle birçok kıyı tipinin görüldüğü bir ülkedir. Aşağıdaki kıyı tipi ve bulunduğu yer eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 55841 | Yanlış Cevap: 39453 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(9)

8. I. Dalmaçya Kıyı Tipi II. Ria Kıyı Tipi III. Enine-boyuna Kıyı Tipi IV. Skayer Kıyı Tipi V. Fyort Kıyı Tipi VI. Watt Kıyı Tipi Ülkemizde yukarıdaki kıyı tiplerinden hangisi/hangileri bulunur?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 64700 | Yanlış Cevap: 21944 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(7)

9. Karstik yapılı göl oluşumunun en çok görüldüğü bölge aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 62097 | Yanlış Cevap: 38098 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10. Sanayi atıklarının yoğun olduğu bölgelerde doğal dengenin daha çabuk bozularak, göllerin ve denizlerin kirlenmesine neden olmaktadır. Bu bilgiye dayanarak, aşağıdakilerden hangisinde bu durum daha belirgin olarak görülür?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 67474 | Yanlış Cevap: 32291 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

ÇEKİRGE TERMAL KAPLICALARI HANGİ İLİMİZİN SINIRLARI İÇERSİNDEDİR?





Gönderen: genç coğrafya | Doğru Cevap: 33294 | Yanlış Cevap: 48984 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön