Eğitim Bilimleri-Test.03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Eğitim Bilimleri-Test.03
1. Lütfü bey hergün iş çıkışı patronundan 50 tl almaktadır. bu durum aşağıdaki kavramlardan hangisiyle açıklanabilir?




Gönderen: genç_kpssci | Doğru Cevap: 1163 | Yanlış Cevap: 2440 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(3)

2. Bir problemin olası alt nedenlerinin en önemlisinden başlayıp en önemsize doğru sıralanması hangi kavramla ifade edilir?




Gönderen: db | Doğru Cevap: 801 | Yanlış Cevap: 1351 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Birey üst döenem davranışları kazandığında alt dönem davranışları terk etmesi örneğin hüseyin yürüme yi öğrendiğinde emeklemeyi bırakıyor. bu hangi kavrama örnek teşkil eder?




Gönderen: kalipso | Doğru Cevap: 385 | Yanlış Cevap: 1336 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Kişilerin bitirilmemiş ,bölünmüş,kesintiye uğramış işleri tamamlanmış olan işlere göre daha iyi hatırlanabilmesi akılda kalması hangi kavramla ifade edilir?




Gönderen: kalipso | Doğru Cevap: 1057 | Yanlış Cevap: 890 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Savunma mekanizması ve listelenen genel özelliklerin sadece kişinin kendi için olduğunu sanması mesela aylardır is arayan mehmet gazetede is şartlarına baktığında özelliklerin kendisi için tam olduğunu düşünüp başvuruya gittiğinde 200 kadar başvuru olduğunu görünce şaşırması.. bu hangi kavrama örnek teşkil eder?




Gönderen: kalipso | Doğru Cevap: 494 | Yanlış Cevap: 1118 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Türk Dili ve Edebiyatı dersinde bir öğrencinin özgün bir öykü yazması aşağıdaki davranış düzeylerinin hangisine eriştiğini gösterir?




Gönderen: tubili | Doğru Cevap: 1428 | Yanlış Cevap: 1047 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Blomm tam öğrenme modelinde yer alan faktörleri bağımlı ve bağımsız değişkenler olarak iki grupta toplamış olup modelini de bu değişkenlere göre açıklamaya çalışmıştır. Buna göre aşağıdakilerden hangisinde bağımsız değişkenlere ilişkin bir önerme bulunmaz.





Gönderen: ascaper | Doğru Cevap: 265 | Yanlış Cevap: 1015 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

8.

“Öğrenci parmak kaldırmadan konuşursa görmezden gelin, parmak kaldırdığında hemen konuşma izni verin, böylece hangi davranışın pekiştireç aldığı belli olsun” görüşü hangi öğrenme türünü önermektedir?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 1226 | Yanlış Cevap: 750 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

9.

“Çizgi film karakteri olan HEİDİ gemi kaptanının çocuğudur. Ne zaman zor durumda kalsalar düşünceye dalar ve “buldum” diyerek, olumsuz durumdan akıllı bir çıkış yolu bulur.” Buna göre HEİDİ’nin öğrenme biçimi aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 1363 | Yanlış Cevap: 577 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

10.

Kohlberg'in Ahlak Gelişim Kuramıyla ilgili eşleştirmelerden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1000 | Yanlış Cevap: 597 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

aşağıdaki kavramlardan hangisi piagete ait değildir?





Gönderen: kasım | Doğru Cevap: 611 | Yanlış Cevap: 1004 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön