Eğitim Bilimleri-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Eğitim Bilimleri-Test.01
1. Ali nin annesi aliye duzenli ders çalıştırma alışkanlığını kazandırmak için her ödev yapışında bir çikolata verir, ödevden sonra odasını topladıgında da bisküvi vermeyi ihmal etmez. Annesinin uyguladığı bu durum ne ile açıklanabilir?




Gönderen: doyle_erdal | Doğru Cevap: 8146 | Yanlış Cevap: 14876 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(6)

2. Hastalık hastası olan bir kadın doktora gider.Doktor gerekli incelemeleri yaptıktan sonra kadının hastalığının olmadığına ve hastalığının sadece bir takıntıdan ibaret olduğuna karar verir. Bu konuyu psikologla görüşen doktor hastaya içinde vitamin olan haplar verir. Hastanın ilacı kullandıktan sonra iyileşme belirtileri gösterdiği görülmüştür. Yukarıdaki olay aşağıdaki hangi özelliğe aittir?




Gönderen: eğitimci | Doğru Cevap: 7463 | Yanlış Cevap: 8422 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(6)

3. I. Yaz tatiline giden Merve güneşlenmek için plaja iner ve gözünü güneş gelince güneş gözlüğü takar.
II. Merve güneşlendikten sonra plajdaki kumların sıcaklığından kurtulmak için de terlik giymiştir. Yukarıdaki metinler sırasıyla hangi özelliklere aittir?




Gönderen: eğitimci | Doğru Cevap: 10465 | Yanlış Cevap: 7451 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Sabahleyin kahvaltı yaptıktan sonra oyuncaaklarıyla oynayan bilge'nin topu masanın altına kaçmış topunu çıkarmaya çalışırken kafasını masaya çarpan Bilge kızıp masaya bağırmıştır.. Yukarıdaki paragrfta anlatılan bilge için PİAGERTe göre hangi dönemde olduğu söylenebilir?




Gönderen: haciii | Doğru Cevap: 8125 | Yanlış Cevap: 8249 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

5. Fatma her pazar günü arkadaşı cahideyle parkta yürüyüş yapar fakat bir gün cahide yokken parkta fatma güneş çarpmasından bayılır ve o günden son sonra parka karşı olumsuz duygular besler.Cahide o gün fatmanın yanında olmamasına rağmen fatma cahideye karşıda olumsuz duygular hissetmeye başlar.Aşağıdaki kavramlardan hangisi fatmanın durumunu açıklar?




Gönderen: free | Doğru Cevap: 6327 | Yanlış Cevap: 9074 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

6. Parkta dolaşmakta olan esra üzerinde köpek resmi olan bi tabela görür. esra bu resmimden;1-burda köpek var ısrabilir2-burda köpek var sevebilirsiniz olmak üzere 2 farklı anlam çıkarmıştır.gestal kuramı ilkelerine göre esranın içinde bulunduğu durum ne ile adlandırılır.




Gönderen: mısırc | Doğru Cevap: 2325 | Yanlış Cevap: 11767 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

7. Sistematik hata, ölçmecinin yanlılığından kaynaklanan hata kaynağıdır. Aşağıdaki verilenlerden hangisi bu açıklamayı desteklemektedir?




Gönderen: tarihçi46 | Doğru Cevap: 6977 | Yanlış Cevap: 5687 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Bir ilköğretim okulunda görev yapan sınıf öğretmeni Bilal Bey, öğrencileri arasında iletişim problemleri olduğunu, gruplaşmaların olduğunu, bu durumun da derslerdeki birlikteliği ve başarıyı olumsuz etkilediğini fark etmiştir. Öğrencilerinin iletişim problemlerinin nedenlerini kendilerine buldurmak amacı ile, öğrencilerinden kendi aralarında tartılarak iletişimi engelleyen nedenleri ve alt nedenlerini belirleyip hazırlamış olduğu diyagrama yazmalarını istemiştir. Bilal Bey'in öğretme - öğrenme sürecinde sınıfına uygulamış olduğu öğretim yöntem ya tekniği aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: hakan | Doğru Cevap: 6080 | Yanlış Cevap: 6245 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Bir ögretim üyesi,sınıf öğretmenligi bölümü öğrencilerine sunuş ve buluş yoluyla ögretim stratejilerini ögrettikten sonra " bu iki stratejinin ortak ve ortak olmayan özelliklerini ögrencilerimize somut olarak nasıl anlatabiliriz? " diye sormuştur. ögretim yöntem ve teknikleri hakkında yeterli bilgiye sahip oldukları düşünülürse sınıf ögretmenliği öğrencilerinin çogunlugunun vermesi gereken cevap aşagıdakilerden hangisidir?




Gönderen: tarihçiiiiii | Doğru Cevap: 3248 | Yanlış Cevap: 7706 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(7)

10. Bir araştırmacı 3,6, ve 9 yaşlarındaki 30 ar cocugu her yıl cocuklardan veri toplayarak 6 yıl boyunca incelemiş ve bu incelemenin sonucunda genellenebilir sonuçlara ulaşmayı başarmıştır. yapılan araştırmada aşagıdaki yöntemlerden hangisine başvurulmuştur?




Gönderen: tarihçiiii | Doğru Cevap: 3031 | Yanlış Cevap: 9017 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(5)

11. İşe gitmek için aracınıza bindiğiniz zaman eğer aracınız çalışmaz ise;
I. Alternatif yolları deneyerek işe gitmeye çalışırsınız,
II. Alternatif yollar arasından sizi işinize daha pratik şekilde ulaştıracak olan yolu seçersiniz.
Yukarıda bahsedilen kurama göre (I) ve (II) nolu öncüller sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: onurr | Doğru Cevap: 7813 | Yanlış Cevap: 4589 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön