2013 Güncel Konular-Test.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2013 Güncel Konular-Test.02
1.

1967′den beri vizesiz girdiğimiz Avrupa Birliği'nin 28. üyesi olacak olan hangi ülke 1 Nisan 2013′ten itibaren Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başlamıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10546 | Yanlış Cevap: 4236 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

2.

Eşleşmelerden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5585 | Yanlış Cevap: 6703 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

3.

UNESCO 2013 yılını ne yılı olarak ilan etmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7693 | Yanlış Cevap: 6716 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

D-8 Liderler Zirvesi hangi ülkede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3300 | Yanlış Cevap: 9475 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

40. Dünya Satranç Olimpiyatları nerede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4882 | Yanlış Cevap: 7057 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Avrupa Birliği Turizm Teşkilatı hangi ilimizi 2013 Arap turizm başkenti olarak ilan etmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6723 | Yanlış Cevap: 6759 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

7.

62. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde, Caligari Ödülü'ne değer görülen Emin Alper?in ilk uzun metrajlı filmi hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4595 | Yanlış Cevap: 7022 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

62. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde,Reis Çelik'in gençlik filmlerinin gösterildiği Kuşaklar bölümünün en büyük ödülü olan Kristal Ayı'ya layık görülen filmi hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3119 | Yanlış Cevap: 7417 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

hangisi D8 ülkelerinden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4875 | Yanlış Cevap: 7898 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10.

Güneydoğu Avrupa İşbirliği Girişimi üyesi olmayan devlet hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4713 | Yanlış Cevap: 6402 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

11.

Kısa adı 'OPEC' olan uluslararası teşkilat aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9130 | Yanlış Cevap: 3799 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Petrol ihraç eden ülkelerden oluşan, ortak bir petrol üretimi ve fiyatlandırması politikası izlemeyi amaçlayan örgüt aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10598 | Yanlış Cevap: 2180 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

13.

Aşağıdakilerden hangisi G-20 ülkelerinden biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5886 | Yanlış Cevap: 6732 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

14.

Dünya Ticaret Örgütünün merkezi nerededir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4785 | Yanlış Cevap: 8219 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

15.

Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerin dönem başkanlığı süreleri ne kadardır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7042 | Yanlış Cevap: 5992 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön