2013 Güncel Konular-Test.03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2013 Güncel Konular-Test.03
1.

Aldığı yüzde 57,48'lik oyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin yeni başkanı kım olmustur?





Gönderen: kardelen | Doğru Cevap: 5524 | Yanlış Cevap: 3108 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen kentimiz aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6358 | Yanlış Cevap: 3332 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

3 Nisan 2013 tarihinde Uluslararası silah ticaretini düzenleyen Uluslararası Silah Ticareti Antlaşması aşağıdakilerden hangisi tarafından kabul edilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3252 | Yanlış Cevap: 5338 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumunun 10. Oturumu (UNFF 10) 8-19 Nisan 2013 tarihleri arasında nerede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3560 | Yanlış Cevap: 3944 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Arap Birliği Üyelerinden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2666 | Yanlış Cevap: 6001 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan devletlerinin Karabağ sorunu için barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, 1992 yılında Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı tarafından kurulmuştur.Aşağıdakilerden hangisi üye devletlerden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1497 | Yanlış Cevap: 5806 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

2013 yılı içerisinde devam edecek G - 20 toplantıları, Başkanlar Kurulu Zirvesi, Maliye Bakanları zirvesi, Dışışleri Bakanları zirvesi gibi organizasyonlar hangi devlet tarafından yürütülecektir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2558 | Yanlış Cevap: 4605 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

2013 yılında AB dönem başkanları hangi iki ülke olacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3939 | Yanlış Cevap: 3960 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Türkiye'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde Yer Alan Eserlerinden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4762 | Yanlış Cevap: 3226 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

G-8 zirvesi 2013 yılında hangi ülkede yapılacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2838 | Yanlış Cevap: 4757 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

2013 itibariyle Dünya Bankası Başkanı aşağıdakilerden hangisi olmuştur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5043 | Yanlış Cevap: 2994 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

2013 Avrupa Kültür Başkenti hangisinde doğru verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3367 | Yanlış Cevap: 4267 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Mart 2013′de karşılıklı olarak vizelerin kaldırıldığı ülke hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3139 | Yanlış Cevap: 4923 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 2013 dönem başkanlığın hangi ülke yapacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2877 | Yanlış Cevap: 3811 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

15.

85. Oscar Ödüllerinde en iyi yönetmen ödülünü hangisi almıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2950 | Yanlış Cevap: 4482 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön