2013 Güncel Konular-Test.04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2013 Güncel Konular-Test.04
1.

Hazine Müsteşarlığı Ekonomi politikalarının tespitinde yardımcı olmak, dış borçları idare ve kontrol etmek, uluslararası mali kuruluşlarla ilişki kurmak en önemli görevleri arasındadır. Hazine Müşteşarlığı kime bağlıdır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3109 | Yanlış Cevap: 4188 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

IMF'ye borcumuz ne zaman bitecektir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4280 | Yanlış Cevap: 2840 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

BM'nin tarım, ormancılık, balıkçılık alanlarında inceleme ve araştırma yapmak, gıda, su ürünleri ve kırsal kalkınma gibi konularla birlikte özellikle az gelişmiş ülkelerin tarımsal ekonomik yapılarını geliştirmeye yönelik çalışmalar yapmak ve açlığa karşı mücadelede çok yönlü etkinlikler düzenlemek amacıyla kurduğu örgütünün kısaltılışı hangidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3975 | Yanlış Cevap: 2016 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Birleşmiş Milletler 2013 yılını ne yılı olarak ilan etmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4302 | Yanlış Cevap: 2519 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Yurtdışında görev yapan tüm Büyükelçilerimizin katılımıyla her yıl düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nın beşincisi 2-7 Ocak 2013 tarihleri arasında, 'İnsani Diplomasi' temasıyla sırasıyla Ankara ve daha sonra hangi ilimizde düzenlenmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2029 | Yanlış Cevap: 3924 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletler Örgütü'nün içinde yer alan eğitim, bilim ve kültür kuruluşudur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4884 | Yanlış Cevap: 1960 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Mart 2013′de düzenlenen 13. Dünya Sosyal Forumu ilk defa bir arap topraklarında yapılmıştır. Hangi ülkede yapışmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2219 | Yanlış Cevap: 3843 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı ( TÜRKSOY) 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti olarak hangi ilimizi seçmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5148 | Yanlış Cevap: 1422 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Şubat 2013′de yapılan 12. İslam Zirve Konferansı Mısır'ın başkenti Kahire'de yapılmıştır.13. İslam Zirve Konfransı 2014 yılında nerede yapılacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4280 | Yanlış Cevap: 1735 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

20 Nisan 2013 tarihinde yapılan Dünya Bankası ve IMF Yıllık Bahar Toplantıları nerede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2521 | Yanlış Cevap: 3000 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Dünyada ilk defa kadavradan rahim nakli hangi ülkede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3935 | Yanlış Cevap: 2262 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

2013 Üniversiteler arası Kış Olimpiyatları hangi ülkede yapılacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2413 | Yanlış Cevap: 3925 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

13.

Ağustos 2013′de düzenlenecek olan Dünya Atletizm Şampiyonası hangi ülkede yapılacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3541 | Yanlış Cevap: 2335 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Nisan 2013 'de hangi ülkeye vizeler kaldırılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2336 | Yanlış Cevap: 3398 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

15.

Mart 2013′de düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası hangi ülkede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2738 | Yanlış Cevap: 3164 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön