2013 Güncel Konular-Test.06 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2013 Güncel Konular-Test.06
1.

Kısa adıyla TAKM olan Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatına üye devletlerden hangisi yoktur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2501 | Yanlış Cevap: 2317 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Brüksel merkezli 'Avrupalı Tüketicilerin Tercihi' adlı örgütün turizmciler ve tüketicilerin arasında yaptığı oylama sonucunda 20 Avrupa şehri arasından "Avrupa'nın en iyi destinasyonu" hangi şehir seçilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2393 | Yanlış Cevap: 1702 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Aşağıdakilerden hangisi G-8 ülkelerinden biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3712 | Yanlış Cevap: 1273 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin de üyesi olduğu G'20 üyesi ülkelerden biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2001 | Yanlış Cevap: 2710 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Avrupa Birliğine (AB) üye ülkelerin dönem başkanlığı süreleri ne kadardır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3956 | Yanlış Cevap: 977 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Avrupa Birliği (AB) üyesi olan aşağıdaki ülkelerden hangisi, AB'nin ortak para birimi olan Avro'yu kabul etmeyerek kendi ulusal para birimini kullanmaya devam etmektedir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3623 | Yanlış Cevap: 1123 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Aşağıdakilerden hangisi Birleşmiş Milletlerin(BM) organlarından biri değildir ?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3267 | Yanlış Cevap: 1439 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin de üyesi olduğu Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) üyelerinden biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1616 | Yanlış Cevap: 2676 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Afrika'da Ekonomik Büyüme, Gıda Güvenliği ve Herkes İçin Sağlık temasıyla Nisan 2013′de gerçekleştirilen 8. Uluslararası Türk-Afrika Kongresi hangi ülkede yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1397 | Yanlış Cevap: 2519 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

2013 Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları hangi ülkede yapılacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2531 | Yanlış Cevap: 2024 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

11.

2013 Üniversiteler Arası yaz Olimpiyatları hangi ülkede yapılacaktır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1859 | Yanlış Cevap: 2282 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

1979-1990 yıllarında İngiltere Başbakanlığı yapan 2013 yılında vefat eden siyasetçi kimdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3014 | Yanlış Cevap: 1272 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

BAFTA 2013'de en iyi film seçilen hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2443 | Yanlış Cevap: 1526 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

TBMM Genel Kurulu'nda Kamu Başdenetçiliğine 2013 yılında aşağıdakilerden hangisi getirilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3681 | Yanlış Cevap: 696 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Mayıs 2013 yılında 15 ülkenin katıldığı Uluslararası Kukla Festivali hangi ilimizde gerçekleştirilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1282 | Yanlış Cevap: 2778 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön