2013 Güncel Konular-Test.07 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2013 Güncel Konular-Test.07
1.

İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK)'nin başkanı aşağıdakilerden hangidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2461 | Yanlış Cevap: 3368 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

2.

2013 yılı itibariyle 57 üye ülkeden oluşan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın genel sekreteri aşağıdakilerden hangisi olmuştur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3664 | Yanlış Cevap: 1268 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

İslam İşbirliği Örgütü'ne bağlı İSEDAK'ın 29. izleme toplantısı Mayıs 2013′de hangi ilimizde yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1301 | Yanlış Cevap: 3540 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

3 Mayıs 2013′de yapılan anlaşma ile Türkiye'nin 2. nükleer santrali Japon- Fransız şirketlerce ortaklaşa hangi ilimize yapacaklardır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3377 | Yanlış Cevap: 1912 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

Doğalgaz ve petrol aramaları için kullanılacak olan Türkiye'nin ilk sismik arama gemisinin adı hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3029 | Yanlış Cevap: 2330 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

UNESCO 2013 Dünya Kitap Başkenti olarak neresini seçmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2794 | Yanlış Cevap: 2226 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Şengen (Schengen) Antlaşması; AB ülkeleri arasında hem kişilerin serbest dolaşımını sağlamak, hem de güvenliği arttırmak amacıyla 1985'te 5 Avrupa ülkesi arasında imzalanmıştır.Hangi ülke bunlar arasında yoktur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1750 | Yanlış Cevap: 2618 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

8.

'Çok Boyutlu Bölgesel Entegrasyon / İş Birliği Vizyon 2023? teması ile toplanan Uluslararası Balkan Forumu'nun 6.sı Mayıs 2013′de hangi ilimizde yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1666 | Yanlış Cevap: 2475 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Dünya Sağlık Örgütü Şubat 2013′de ağır solunum yolu yetersizliğine neden olan hanisinin etkilerini dikkate alma konusunda dünyayı uyardı?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2734 | Yanlış Cevap: 1915 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Mayıs 2013 itibari ile kredi derecelendirme kuruluşu Moody's Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para birimi cinsinden kredi notunu bir not artırarak yükselttiğini açıkladı. Böylece Türkiye?nin kredi notu yatırım yapılabilir seviyesine yükseldi.Aşağıdakilerden hangisi Türkiye'nin kredi notudur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1694 | Yanlış Cevap: 2702 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Türkçe'nin seçmeli ders olduğu ülke aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2391 | Yanlış Cevap: 2382 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

12.

Kurtarma paketi için Avrupa Birliğine başvurma kararı alan Euro ülkelerinden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2317 | Yanlış Cevap: 2009 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

2013 G-20 Zirvesi nerede toplanacak?





Gönderen: cadı | Doğru Cevap: 2116 | Yanlış Cevap: 1552 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

BM 2013 yılı ne yılı ilan edildi?





Gönderen: cadı | Doğru Cevap: 3023 | Yanlış Cevap: 835 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

istanbula yapılacak 3.köprünün adı nedir?





Gönderen: melek | Doğru Cevap: 3522 | Yanlış Cevap: 601 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön