2014 Güncel Konular-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2014 Güncel Konular-Test.01
1.

2014 Kış Olimpiyatları hangi ülkede yapıldı?





Gönderen: egekaraelmas | Doğru Cevap: 12462 | Yanlış Cevap: 2413 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

UNESCO tarafından 2014 Dünya Kitap Başkenti seçilen şehir aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4836 | Yanlış Cevap: 7325 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

2014 G-20 zirvesi nerede yapılacaktır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 4287 | Yanlış Cevap: 7974 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

2014 3. Nükleer Güvenlik Zirvesi nerede yapılmıştır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 4866 | Yanlış Cevap: 6003 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

2014 FIBA Dünya Basketbol Şampiyonası nerede yapılacaktır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 5293 | Yanlış Cevap: 6316 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(7)

6.

Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı( TÜRKSOY) 2014 yılını ne yılı ilan etmiştir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 5551 | Yanlış Cevap: 4167 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın genel sekreteri kimdir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 4772 | Yanlış Cevap: 6866 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Dünyada deniz altında en derinde geçen karayolu projesi olarak 2011 yılında temeli atılan ve 2015 yılında tamamlanacak olan projenin adı nedir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 5724 | Yanlış Cevap: 6356 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Dünya Botanik EXPO'su 2016 yılında nerede gerçekleştirilecektir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 5618 | Yanlış Cevap: 5394 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Türkiye'nin en son büyükşehir belediyesi olan ili hangisidir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 8271 | Yanlış Cevap: 3626 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Borsa İstanbul A.Ş'nin ilk yönetim kurulu başkanı kimdir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 3583 | Yanlış Cevap: 6279 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 5165 | Yanlış Cevap: 4051 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

13.

I- Aile ve sosyal politikalar bakanı, Ayşenur İslam
II-Çevre ve şehircilik bakanı, İdris Güllüce
III-Gençlik ve spor bakanı, Suat Kılıç'tır.

Hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 5039 | Yanlış Cevap: 5454 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

14.

Aşağıda Türkiye'de mesleklerine göre ilki başaran kadınlar verilmiştir.Hangisinde bilgi yanlışlığı vardır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 3359 | Yanlış Cevap: 6173 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(5)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön