2014 Güncel Konular-Test.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2014 Güncel Konular-Test.02
1.

2014 yılında gerçekleştirilecek olan G-20 zirvesi aşağıdaki şehirlerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 2715 | Yanlış Cevap: 4938 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

25 Ocak 2013 tarihinde Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de kurulmuş uluslararası resmi bir örgüt olan Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı (TAKM)'nın dönem başkanlığını yaptığı Türkiye, 2014 yılında aşağıdaki ülkelerden hangisine devredecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 2126 | Yanlış Cevap: 4447 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

2014 AB dönem başkanlığını yürütecek ülke aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4156 | Yanlış Cevap: 3153 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Elektrik piyasalarının düzenlenmesi amacıyla 2001 yılında kurulmuş olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'na 20 Şubat 2014 tarih ve 28919 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile aşağıdaki kişilerden hangisi başkan olarak atanmıştır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 2175 | Yanlış Cevap: 3972 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı olarak 1933'den beri hizmet veren İller Bankası (İLBANK) Genel Müdürlüğü'ne 21 Şubat 2014 tarihinde aşağıdaki kişilerden hangisi atanmıştır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 2782 | Yanlış Cevap: 2619 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

3 Şubat 2014 tarihinde ABD Merkez Bankası (FED)'na başkan olarak seçilen ilk kadın ekonomist aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3978 | Yanlış Cevap: 2851 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

2014 ve 2018 Dünya Futbol Şampiyonasına ev sahipliği yapacak ülkeler sırasıyla aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 5917 | Yanlış Cevap: 1378 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

2014 yılı Türkiye'de hangi yıl olarak kutlanacaktır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4393 | Yanlış Cevap: 2907 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

2014 Avrupa Kültür Başkentleri aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3315 | Yanlış Cevap: 3347 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

2014 Türk Dünyası Kültürel Başkenti aşağıdaki şehirlerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 2889 | Yanlış Cevap: 4441 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

2014 Türkvizyon Şarkı Yarışması aşağıdaki şehirlerden hangisinde yapılacaktır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 2520 | Yanlış Cevap: 4077 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

2014 Avrupa Kültür Başkentleri aşağıdaki ülkelerin şehirlerin hangisinden seçilmiştir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 2473 | Yanlış Cevap: 3591 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

2014 Türk Dünyası Kültürel Başkenti aşağıdaki ülkelerden hangisindedir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 1955 | Yanlış Cevap: 4518 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

7 Ocak 2014 tarihinde UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine dâhil olan bina aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3029 | Yanlış Cevap: 2712 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön