2014 Güncel Konular-Test.03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2014 Güncel Konular-Test.03
1.

2014 FIFA Dünya Futbol Şampiyonası aşağıdaki ülkelerden hangisinde düzenlenecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 6316 | Yanlış Cevap: 1511 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

17. FIBA Bayanlar Dünya Şampiyonası aşağıdaki ülkelerden hangisinde düzenlenecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4900 | Yanlış Cevap: 2315 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

25 Aralık 2013 tarihinde aşağıdaki bakanlardan hangisinde değişme olmamıştır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3856 | Yanlış Cevap: 3043 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

4.

10. Beş yıllık kalkınma planı aşağıdaki yıllardan hangisini kapsamaktadır?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3111 | Yanlış Cevap: 3640 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

22 Ocak 2014 tarihinde İsviçre'nin Montrö kasabasında gerçekleştirilen 2.Cenevre Konferansı'nın toplanış amacı aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4702 | Yanlış Cevap: 2061 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

2014 yılında G-8 zirvesi aşağıdaki ülkelerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4126 | Yanlış Cevap: 2619 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(3)

7.

Türkiye'de gerçekleştirilecek olan G-20 zirvesi aşağıdaki tarihlerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 4418 | Yanlış Cevap: 2404 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

2014 yılında İslam Zirvesi aşağıdaki ülkelerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3917 | Yanlış Cevap: 2676 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

2014 yılında G-8 zirvesi aşağıdaki şehirlerden hangisinde gerçekleştirilecektir?





Gönderen: kpssuzmani14 | Doğru Cevap: 3656 | Yanlış Cevap: 2695 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10.

I-2015 Dünya Kadınlar Futbol Şampiyonası Kanada'da yapılacaktır
II-2016 Avrupa Atletizm Şampiyonası İspanya'da yapılacaktır
III-2018 Dünya Futbol Şampiyonası Rusya'da yapılacaktır.
Hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1656 | Yanlış Cevap: 3259 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Aşağıdaki spor olaylarından hangisi yanlıştır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1296 | Yanlış Cevap: 3090 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Aşağıdakilerden hangisi hem Avrupa Birliği üyesi olmayan hem de Euro'yu kullanmayan devletlerden biridir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2855 | Yanlış Cevap: 3180 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ile ilgili;
I-1961 yılında faaliyete geçmiştir
II-Çin bu kuruluşun üyesidir
III-Siyasi kararlar en yüksek karar organı olan konseyde alınır
IV-Konseyin 7 daimi üyesinden biri de İtalyadır

yukarıdakilerden hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1339 | Yanlış Cevap: 2491 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

OPEC Petrol Bakanları toplantısı Haziran 2014'te hangi şehirde yapılacaktır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 1399 | Yanlış Cevap: 3617 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

2014 yılındaki bazı spor olaylarından;
I. Dünya Kupası maskotu, Armadillo
II. FIBA Dünya Basketbol Kupası'nın resmi maskotları, Ole ve Hop
III. Kış Olimpiyat Oyunlarının maskotlarından biri de Tavşan'dır

yukarıdakilerden hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2421 | Yanlış Cevap: 1644 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön