2014 Güncel Konular-Test.04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2014 Güncel Konular-Test.04
1.

Ülkelerin kültürlerinde büyük bir öneme sahip olan "at"ı sembol olarak belirleyen Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvvetleri Teşkilatı'na aşağıdakilerden hangisi üye değildir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2450 | Yanlış Cevap: 5798 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

2.

Mart 2014'te Mora İslami Kurtuluş Cephesiyle imzalanan barış anlaşmasıyla birlikte 40 yıldan bu yana süren iç savaşın son bulduğu ülke hangisidir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2651 | Yanlış Cevap: 4868 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

3.

2015 bütçe planları içerisinde ordudaki asker sayısını küçülteceğini Pentagon'dan yaptığı bir açıklamayla dünyaya duyuran ülke hangisidir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 4915 | Yanlış Cevap: 2476 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

4.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatının (AGİT) 2014 dönem başkanlığını üstlenen ülke hangisidir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2980 | Yanlış Cevap: 4145 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(3)

5.

Uzunluğu 1392 metre olan dünyanın en uzun taş köprüsü olduğu için ismi "Uzunköprü" diye adlandırılan ve Osmanlı padişahı II. Murat tarafından dönemin baş mimarı Müslihiddin Efendi'ye yaptırılan bu köprü nerededir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 4707 | Yanlış Cevap: 2793 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Türkiye tarihinde ilk defa İzmir'den dünya ülkelerine hayvan ihracatı yapılmıştır. İlk ihracat hangi ülkeye yapılmıştır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2542 | Yanlış Cevap: 4738 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Türkiye'nin ilk "Kule Tipi Yoğunlaştırılmış Güneş Enerjisi Santrali" nerede kurulmuştur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 4664 | Yanlış Cevap: 2731 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Türkiye ile Mısır arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geleceğini tasarlamak, Türk-Mısır İş Konseyi'nin eylem planını belirlemek için II. Mısır İstişare toplantısı TOBB nerede toplanmıştır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 3366 | Yanlış Cevap: 3139 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

2014'te kullanılmaya başlanan İstanbul Boğazı için Türk mühendisleri tarafından inşa edilen acil durum müdahale gemisinin ismi nedir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 3092 | Yanlış Cevap: 4305 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

2014'te bazı spor olayları verilenlerden,

I- Kış olimpiyatları Rusya'da yapıldı
II- Avrupa Güreş Şampiyonası Finlandiya'da yapıldı
III- Avrupa Halter Şampiyonası İsrail'de yapıldı

yukarıdakilerden hangileri doğrudur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2363 | Yanlış Cevap: 4199 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

ALMANYA DA MÜLTECİ BAKANI OLAN İLK TÜRK KİMDİR ?





Gönderen: suleyman | Doğru Cevap: 2624 | Yanlış Cevap: 4035 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

12.

İstanbul İl Genel Meclisi kararıyla ismi "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilen ada hangisidir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 5246 | Yanlış Cevap: 1865 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Türk mühendisliğinin gücünün simgesi haline gelen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin danışmanlığında üretilen, Türkiye'nin ilk yerli tramvayının ismi nedir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 4382 | Yanlış Cevap: 2824 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Orhan Pamuk, Mary Lynn Kotz ödülünü kazandıktan sonra yaptığı konuşmada "Resim olmadan edebiyat; yazı ve bir metin olmadan da bir resim hayal edilemez" diye bahsetmiştir. Orhan Pamuk'un bu ödülü kazandığı eseri hangisidir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2216 | Yanlış Cevap: 4698 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Türk ve Japon mühendislerinin ortaklaşa ürettiği ve Türkiye'nin 5. uydusu olan TÜRKSAT 4A hangi ülkeden uzaya fırlatılmıştır?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 3584 | Yanlış Cevap: 3898 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön