Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.01
1. Piri Reis kimdir?




Gönderen: saat | Doğru Cevap: 58872 | Yanlış Cevap: 2958 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(4)

2. Aşağıdakilerden hangisi osmnalının önemli vakanüvistlerinden biridir?




Gönderen: ayöp | Doğru Cevap: 26640 | Yanlış Cevap: 23888 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Osmanlıda ünlü kaplumbağ terbiyecisi tablosu kime aittir?




Gönderen: ayöp | Doğru Cevap: 36174 | Yanlış Cevap: 18699 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Osmanlıda 30 yıl boyunca şeyhülislamlık yapmış Kanuni Dönemi ünlü fıkıh hadis bilgini kimdir




Gönderen: tarıhcı | Doğru Cevap: 30729 | Yanlış Cevap: 23171 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. EKBER VE ERŞED KANUNU AŞAGIDAKİ PADİŞAHLARIN HANGİSİ ZAMANINDA UYGULAMAYA KONMUŞTUR.




Gönderen: zyeltk71 | Doğru Cevap: 44039 | Yanlış Cevap: 12292 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Kanunname-i Ali Osman kanunname ile;

I- Sancağa çıkma usulü

II- Müsadere sistemi

III- Culüs bahşişi

yukarıdakilerden hangileri yasallaşmıştır?





Gönderen: fk | Doğru Cevap: 27378 | Yanlış Cevap: 22757 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

7. Osmanlı Devleti hangi antlaşmada ilk defa kapitilasyonların kaldırılması hususunda girişimde bulunmuştur?




Gönderen: ilhan | Doğru Cevap: 16998 | Yanlış Cevap: 27673 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

8. AŞAĞIDAKİ ANTLAŞMALARDAN HANGİSİ İLE OSMANLI DEVLETİ AÇIK PAZAR HALİNE GELMİŞTİR ?




Gönderen: buccen | Doğru Cevap: 32180 | Yanlış Cevap: 15813 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Fatih Sultan Mehmet kaçıncı Mehmet'tir?




Gönderen: diy2121 | Doğru Cevap: 43131 | Yanlış Cevap: 9700 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

10. Osmanlıda ilk top hangi savaşta kullanılmıştır?




Gönderen: konya | Doğru Cevap: 26076 | Yanlış Cevap: 23635 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(6)

11.

1774 Küçük Kaynarca Antlaşmasıyla Ortodoksların koruyuculuğu hangi devlete geçmiştir?





Gönderen: asiltürk | Doğru Cevap: 28139 | Yanlış Cevap: 11121 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

12.

Asakir-i mansurei muhammediye hangi askeri ocağın kapatılmasıyla kurulmustur?





Gönderen: harranovalı | Doğru Cevap: 30419 | Yanlış Cevap: 12446 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön