Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.05 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.05
1.

Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devletin de ilmiye sınıfının üyeleri arasında yer almaz?





Gönderen: çck glşm | Doğru Cevap: 8809 | Yanlış Cevap: 4866 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Çogunlukla eski yazma kitaplarda görülen ışık, gölge ve hacim duygusu yansıtılmayan küçük, renkli resim sanatına ne ad verilir?





Gönderen: çck glşm | Doğru Cevap: 8637 | Yanlış Cevap: 4254 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

3.

Aşagıdakilerden hangisi Osmanlıda ilk isyan eden Azınlık gruptur?





Gönderen: 55 | Doğru Cevap: 10540 | Yanlış Cevap: 2415 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Aşagıdakilerden hangisi 2. Meşrutiyet döneminde Osmanlının zor durumundan faydalanarak bağımsızlığını ilan etmiştir?





Gönderen: 55 | Doğru Cevap: 6020 | Yanlış Cevap: 5897 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

Mısır Meselesinin uluslararası sorun haline geldiği antlaşma hangisidir?





Gönderen: davut karakaş | Doğru Cevap: 3790 | Yanlış Cevap: 7825 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Aşağıdakilerden Hangisi Osmanlıların ünlü Minyatür ESERİDİR.





Gönderen: manaeri | Doğru Cevap: 5099 | Yanlış Cevap: 5373 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Aşağıdakilerden hangisi Türk İslam devletlerinde kullanılan hükümdarlık sembollerinden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7440 | Yanlış Cevap: 5112 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Aşağıdakilerden hangisi Türk İslam devletlerinde kullanılan hükümdarlık sembollerinden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6092 | Yanlış Cevap: 5363 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

9.

Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam devletlerinde belediye işlerinden sorumlu olup çarşı ve pazarları denetleyen görevlidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9712 | Yanlış Cevap: 2711 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam devletlerinde büyük divan dışında görevli farklı divanlardan değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8269 | Yanlış Cevap: 2497 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Aşağıdakilerden hangisi Türk-İslam devletlerinde Müslümanlardan alınan ürün vergisinin adıdır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11327 | Yanlış Cevap: 1327 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Orta Asya'da kurulan Türk devletlerinde,
I. Kağan
II. Tudun
III. İlteber
IV. Şanyü
V.İdikut
ünvanlarından hangileri hükümdarlar için kullanılmamıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5690 | Yanlış Cevap: 5680 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

13.

"Tazarruname ve Nasihatname" adlı eseriyle ünlü matematikçi aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3199 | Yanlış Cevap: 7871 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Cihannüma (Dünya coğrafyası) adlı eseri ve yaptığı haritalarla ünlü denizci aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8188 | Yanlış Cevap: 4398 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön