Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.04
1.

Müslümanların kullandığı ilk beyaz bayrak hangisidir?





Gönderen: pomem74 | Doğru Cevap: 3456 | Yanlış Cevap: 5689 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Çin seddi hangi Türk devletine karşı yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11355 | Yanlış Cevap: 1335 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

3.

Türklere ait bilinen en eski kurganlar olan Pazırık ve Esik kurganları hangi devlete aittir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6888 | Yanlış Cevap: 4641 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

4.

Eski Türklerde önemli devlet işleri Kurultay adı verilen meclislerde görüşülürdü.Hangisi bu meclislerden birisinin adı değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6966 | Yanlış Cevap: 4849 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

Aşağıdaki Türk devletlerinden hangisi ilk din değiştiren Türk devletidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9636 | Yanlış Cevap: 2695 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Eski Türk devletlerinden olan Uygurlarla ilgili verilenlerden hangisi yanlıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9560 | Yanlış Cevap: 2571 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Aşağıdakilerden hangisi yazıyı kullanan ilk Türk devletidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7168 | Yanlış Cevap: 5129 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

8.

Orta asyadaki tarih öncesi devirlere ait ilk kültür merkezlerinden hangisi yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7275 | Yanlış Cevap: 3958 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

İslamiyet'i benimseyen ilk Türk topluluğu aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11327 | Yanlış Cevap: 924 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Eski Türk topluluklarında hangisi din ve inanışla ilgili kullanılan terimlerden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6194 | Yanlış Cevap: 5113 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Eski Türklere ait önemli destanlarla ilgili hangisi yanlıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8304 | Yanlış Cevap: 3537 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

12.

ılk turk tarıhçısı ve edebıyatcısı kımdır





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 5985 | Yanlış Cevap: 5336 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(11)

13.

Büyük selçuklularda gayri müslümlere ekip biçmeleri karşılığında verilen gelirleri hazineye aktarılan arazi nedir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7855 | Yanlış Cevap: 4013 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön