Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.05 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.05
1.

Karahanlılar dönemimde yaşamış olan Edip Ahmet Yükneki'nin yazmış olduğu eser hangidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9689 | Yanlış Cevap: 4375 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Türk tarihinde ilk kez sultan ve padişah ünvanını kullanan devlet hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11025 | Yanlış Cevap: 3216 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(8)

3.

Türk islam tarihinde ilk düzenli posta teşkilatını hangi devlet kurmuştur?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9068 | Yanlış Cevap: 4305 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

4.

Türk tarhinde ilk müslüman Türk devleti özelliğine sahip olan devlet hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 13416 | Yanlış Cevap: 588 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5.

Aşağıdakilerden hangisi Büyük selçuklu Dönemine ait bir eserdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9564 | Yanlış Cevap: 3752 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

büyük Selçuklularda hükümdarın halk ve yöneticilerle görüşmesini düzenleyen memur aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7842 | Yanlış Cevap: 3793 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Selçuklularda bölge ve eyaletlerin başına idareci olarak atanan şehzadeleri devlet yönetimi açısından yetiştirmek hangisinin görevidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11383 | Yanlış Cevap: 2232 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Türk İslam devletlerinde reaya, I ev II bahçe III yaylak IV bağ V otlak alanlarından hangilerine sahip olup mülk edinebilmişlerdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3746 | Yanlış Cevap: 6536 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Türk İslam mimarisinin temeli aşağıdaki devletlerden hangisinin zamanında başlamıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10171 | Yanlış Cevap: 2996 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Türk İslam tarihinde ilk medrese cami örneği olan Ulu Camii hangi devlet zamanında yapılmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 8156 | Yanlış Cevap: 4613 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

11.

Erzurum ve çevresinde hüküm süren Anadolu'da kurulan ilk Türk beyliği hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 9602 | Yanlış Cevap: 3498 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Türk islam devletlerinde köylü sebepsiz yere toprağı 3 yıl işlemezse kendisinden hangi vergi alınırdı?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 11804 | Yanlış Cevap: 1451 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Büyük Selçuklularda gelirleri hükümdar ve ailesine ayrılan topraklara ne ad verilirdi?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10989 | Yanlış Cevap: 2395 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

I. Hunlar
II. Göktürkler
III. Sakalar
IV. Avarlar

Yukarıdaki Türk devletlerinden hangisi veya hangileri hem Asya hem de Avrupa hakimiyet kurmuşlardır?





Gönderen: godo | Doğru Cevap: 7869 | Yanlış Cevap: 4639 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

15.

I. Hunlar
II. Göktürkler
III. Uygurlar

Yukarıdaki devlerden hangisi/hangileri kendi alfabesini kullanmıştır?





Gönderen: yok | Doğru Cevap: 11983 | Yanlış Cevap: 866 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön