Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.07 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.07
1.

Tarihte ilk defa birleşmiş milletler fikrini ortaya atan bilim adamı kimdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4886 | Yanlış Cevap: 4083 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Avrupa'da skolastik düşünceyi sarsarak Rönesansın doğmasında etkin olan 1126-1198 yılları arasında yaşayan felsefe,tıp ve astronomi üzerinde çalışan bilim adamı kimdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2613 | Yanlış Cevap: 6126 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

3.

Mama Hatun kümbeti ve tepsi minareli cami hangi beyliği ait mimari eserlerdir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4574 | Yanlış Cevap: 4061 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

I. DÜNYA SAVAŞINA SONRADAN KATILIP SAVAŞIN KADERİNİ DEĞİŞTİREN ÜLKE HANGİSİDİR?





Gönderen: mor dudak | Doğru Cevap: 7410 | Yanlış Cevap: 2123 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Osmanlı imparatorluğunun kurucusu Osman beyin akıl hocası kimdir?





Gönderen: grandey | Doğru Cevap: 6054 | Yanlış Cevap: 3231 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Osmanlı'da dirliklerin kayıtlarını tutan görevliye ne ad verilirdi?





Gönderen: yağmur | Doğru Cevap: 7252 | Yanlış Cevap: 2464 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

"Laik" kelimesinin kökeni hangi dile aittir?





Gönderen: yağmur | Doğru Cevap: 4051 | Yanlış Cevap: 4493 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

"Avarız Vergisi" ilk kez aşağıdaki padişahların hangisi döneminde alınmıştır?





Gönderen: yağmur | Doğru Cevap: 2498 | Yanlış Cevap: 5348 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Osmanlı Mimarlar ve Mühendisler Cemiyetini kim kurmuştur?





Gönderen: mayıs | Doğru Cevap: 3900 | Yanlış Cevap: 4286 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10.

Osmanlı İmparatorluğu'nda en uzun süre yaşayan padişah aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: cemsultan | Doğru Cevap: 1740 | Yanlış Cevap: 6493 | Soru Hatalı Diyen: 6 | Yorum(9)

11.

Osmanlı Devleti'nde idare yönetiminde sorumlu olan aşağıdaki görevlilerden hangisi devşirme usulü ile yetiştirildiği savunulamaz ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 4663 | Yanlış Cevap: 3925 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Türk tarihinin en kısa süren savaşı hangisidir?





Gönderen: ceycey25 | Doğru Cevap: 4929 | Yanlış Cevap: 2873 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

''Hüdavendigar'' hangi padişah için kullanlmıştır?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 5971 | Yanlış Cevap: 2172 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

I- Ferhat paşa
II- Kasr-ı şirin
III- Nasuh paşa
IV- Serav
İran ile yapılan anlaşmalarının kronlijik doğu sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 4208 | Yanlış Cevap: 2368 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön