Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.01
1. "Kuvva-i Millîye" adı ilk kez aşağıdakilerden hangisi tarafından kullanılmıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 14544 | Yanlış Cevap: 16047 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(8)

2. İstanbul hükümeti Temsil Heyeti'nin varlığını aşağıda olayların hangisi ile tanımıştır?




Gönderen: tarihin karanlık yüzü | Doğru Cevap: 18559 | Yanlış Cevap: 11139 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

3. Londra konferansının sonuç vermemesi üzerine sevr projesini gerçeklestirmek üzere anlasma devletlerinin kararlar alması ve bu amaçla yunan ordusunun harekete geçmesi aşağıdaki savaşlardan hangisine sebep olmuştur?




Gönderen: funda besyo | Doğru Cevap: 12938 | Yanlış Cevap: 14107 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Manda ve himaye fikri son kez ve kesin olarak nerede reddedildi?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 21412 | Yanlış Cevap: 6381 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. 3 mayıs 1920'de kurulan Büyük Millet Meclisi Hükümeti'nin Adalet Bakanı kimdir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 6392 | Yanlış Cevap: 13862 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

6. Hangisi I. İnönü Muharebesi'nin sonuçları arasında yer almaz




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 15043 | Yanlış Cevap: 10235 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(10)

7. İlk kez Avrupalı büyük bir devlet Misakkı Milliyi hangisiyle tanımıştır?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 14239 | Yanlış Cevap: 11874 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(8)

8. İsmet Paşa " Çok ıstırap çektik, çok kan akıttık, bütün medeni milletler gibi hürriyet ve istiklal istiyoruz..." sözün ne zaman söyemiştir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 13476 | Yanlış Cevap: 10415 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

9. Derviş Mehmet ve adamları tarafından halkın dini duygularını istismar ederek inkılaplara karşı çıkarılan isyan hareketi hangisidir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 11749 | Yanlış Cevap: 12088 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10. Fransa ile yapılan ankara anlaşması sonucu Misakı Milli sınırlarının dışında kalan vatan topragı hangisidir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 21640 | Yanlış Cevap: 3672 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Manda ve himaye kesin olarak birdaha tartışılmamak üzere red edilmiştir. Bu kongre hangisidir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 20340 | Yanlış Cevap: 5222 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Aşagıdakilerden hangisi kütahya eskişehir savaşının sonuçlarından biri değildir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 16936 | Yanlış Cevap: 6696 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. BOĞAZLAR KOMİSYONU HANGİ ANTLAŞMALARDA VARDIR?




Gönderen: çağrı bey | Doğru Cevap: 6382 | Yanlış Cevap: 18038 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(7)

14. AŞAĞIDAKİ KONULARDAN HANGİSİ MİSAK-I MİLLİ DE YER ALMAMIŞTIR?




Gönderen: qoser | Doğru Cevap: 14441 | Yanlış Cevap: 10508 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön