Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.04
1.

İlk kez Erzurum Kongresi'nde oluşturulan Temsilciler Kurulu (Heyet-i Temsiliye), Kongrede alınan "Temsilciler Kurulu, Doğu Anadolu'nun bütününü temsil eder" kararıyla çalışmalarına başlamış, Sivas Kongresi'nde "Temsilciler Kurulu, yurdun bütününü temsil eder"  kararı çıkmıştır. Kurul, yürütme yetkisini ilk defa aşağıdakilerin hangisiyle kullanmıştır.





Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4755 | Yanlış Cevap: 2167 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

2.

MUSTAFA KAEMAL'in "RUM SINDIĞI" olarak nitelndirdiği savaş hanisidir?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 3836 | Yanlış Cevap: 4156 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Misak-ı millide yer almayan konu hangisidir?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 3875 | Yanlış Cevap: 4707 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

4.

Serbest Cumhuriyet Fırkası hangi olayla kapatıldı?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 1245 | Yanlış Cevap: 6672 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(10)

5.

Serbest Cumhuriyet Fırkasının kurucuları arasında yer alır?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 2340 | Yanlış Cevap: 5461 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

6.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde aşağıdakilerden hangisi hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı yapmamıştır.





Gönderen: mnozer | Doğru Cevap: 4120 | Yanlış Cevap: 3919 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Latin alfabesiyle basılan ilk gazete?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 5117 | Yanlış Cevap: 2530 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

I. İnönü Savaşı öncesinde Batı Anadolu'da yeni kurulan düzenli ordu birliklerinin önemli bölümü aşağıdaki ayaklanmalardan hangisiyle uğraşmaktaydı?





Gönderen: gümüşhane | Doğru Cevap: 2612 | Yanlış Cevap: 830 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön