Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.08 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.08
1.

Osmanlıda derbentçi kime denir?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 7140 | Yanlış Cevap: 1074 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Avarız vergisi hangi padişah zamanında sürekli hale geldi?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 2680 | Yanlış Cevap: 4070 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Avarızın kelime anlamı nedir?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 1464 | Yanlış Cevap: 5824 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

4.

-Avrupada büyük toprak kayıpları yaşandı.
-Askeri alanda geri kalınmışlık kabul edildi.
-Avrupadaki türk ilerleyişi sona erdi.
-Bu anlaşmadan sonra osmanlı toprakları geri alma politikası izledi.
Yukarıdaki bilgiler hangi anlaşmayı işart etmektedir?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 6130 | Yanlış Cevap: 1051 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Azerbeycan,Gürcistan ve Dağıstanı alarak doğudaki en geniş sınırlara hangi anlaşma sonucunda alındı?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 4216 | Yanlış Cevap: 2858 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Osmanlı ile Rusya arasındaki ilk siyasi anlaşması aşaıdakilerden hangisidir?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 3479 | Yanlış Cevap: 3220 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

II. Osman hangi seferde yeniçeriocağını kaldırma düşüncesi oluşmuştur?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 4576 | Yanlış Cevap: 2104 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Türk-iran sınırının temeli hangi anlaşmayla atılmıştır?





Gönderen: beyaz | Doğru Cevap: 6529 | Yanlış Cevap: 881 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Rumeli beylerbeyliği hangi padişah döneminde kurulmuştur?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 2352 | Yanlış Cevap: 4830 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

ll.bayezit, l.selim, ve l.süleyman dönemlerinde şeyhülislamlık yapan din alimi kimdir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2183 | Yanlış Cevap: 4424 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Aşağıdakilerden hangisi ulufe denilen maaşı almazdı?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 4867 | Yanlış Cevap: 2036 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Osmanlı devletinde medreselerin özellikleri ile ilgili aşağıdakılerden hangisi yanlıştır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 3122 | Yanlış Cevap: 3340 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Bağdat fatihi olarak bilinen ve döemıde osmanlı devletını yükşelişe geçiren padişah kımdır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 3025 | Yanlış Cevap: 3078 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

14.

- II. Meşrutiyet Parlementosu içinde kurulan ilk siyasi partidir.
- İttihat ve Terakki Cemiyeti'ni en fazla yıpratan parti olmuştur.
- Üyeleri genellikle bürakrattır.
Yukarıda bazı özellikleri verilen parti hangisidir?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 849 | Yanlış Cevap: 4493 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön