Atatürk İlke ve İnkılapları-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Atatürk İlke ve İnkılapları-Test.01
1. -Türk Dil Kurumunun açılması -Tekke ve Zaviyelerin kapatılması yukarıda verilen inkılaplar aşağıdaki atatürk ilkelerinden hangileri ile ilgilidir?




Gönderen: ilhamiii | Doğru Cevap: 40335 | Yanlış Cevap: 11703 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

2. Hangisi Atatürk zamanında olmamıştır?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 19077 | Yanlış Cevap: 25907 | Soru Hatalı Diyen: 6 | Yorum(6)

3. " Türk milletinin karakteri yüksektir. Türk milleti çalışkandır. Türk milleti zekidir. Türk milleti, milli birlik ve beraberlik içerisinde güçlükleri yenmesini bilmiştir..." Atatürk'ün bu sözü hangi ilkesiyle ilişkilidir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 39163 | Yanlış Cevap: 8450 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. - Aşar vergisinin kaldırılması,
- Kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi,
- Soyadı kanunun çıkarılması,
yukarıda verilen öncüller ulu önder Atatürk'ün hangi ilkesiyle ilgilidir?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 33980 | Yanlış Cevap: 10529 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(6)

5. Ulu önder G.M.Kemal Atatürk'ün taviz vermediği ilkeleri aşağıdakilerden hangileridir?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 25195 | Yanlış Cevap: 17573 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(6)

6. Aşağıdakilerin hangisi "yenilik hareketlerine tepki" niteliği taşımaz?




Gönderen: mervecan | Doğru Cevap: 25334 | Yanlış Cevap: 14832 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Atatürk' ün ilkeleri hangi tarihte anayasaya girmiştir?




Gönderen: kpss | Doğru Cevap: 19506 | Yanlış Cevap: 18985 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

I. Yeni Türk alfabesi
II. Okka yerine kilo sistemi
III. Alaturka saat yerine alafranga saat sistemi
Yukaridakilerden hangilerinin kullanılmasıyla uluslararasi ilişkilerdeki uygulamalarda uyumsuzlukların giderilmesinin amaçlandığı söylenebilir?





Gönderen: rokko | Doğru Cevap: 16795 | Yanlış Cevap: 19279 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(11)

9.

AŞAĞIDAKİ OLAYLARIN HANGİSİYLE PATRİKHANENİN HUKUKİ YETKİLERİ ELİNDEN ALINMIŞTIR?





Gönderen: murat9195 | Doğru Cevap: 11188 | Yanlış Cevap: 21375 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(10)

10.

Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyetçiliğin doğal sonucudur?





Gönderen: gülser | Doğru Cevap: 14680 | Yanlış Cevap: 19587 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön