Atatürk Sonrası Gelişmeler.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Atatürk Sonrası Gelişmeler.01
1.

1945 yalta konferansın toplanma nedeni nedir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 4130 | Yanlış Cevap: 2671 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

2.dünya savaşından sonra kurulan BM nin temelini atan atlantik bilrisinin(1941) ABD tarafından yayınlanma amacını en iyi açıklayan medda hangisidir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1932 | Yanlış Cevap: 4061 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

II. Dünya savaşından sonra imzalanan 1945 postham konferansının savaş sonrası en önemli etkisi ne olmuştur?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1609 | Yanlış Cevap: 3553 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

l. adana konferansı

ll.tahran konferansı

lll.kahire görüşmeleri

ıv. moskova görüşmeleri

2. Dünya Savaşı sırasında yapılan yukarıdakilerden hangileri türkiye nin jeopolitik açıdan önemli olduğunun göstergesidir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2459 | Yanlış Cevap: 3024 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Soğuk savaş döneminde batı bloku içerinde abd nin truman doktrinini yayınlamasının en önemli sonucu nedir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2356 | Yanlış Cevap: 2970 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

6.

aşağıdakilerden hangisi ll.dünya savaşı yıllarında türkiyede çıkarılan olağan üstü servet vergisinin adıdır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 4173 | Yanlış Cevap: 1858 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

abd nin marshall yardımlarının asrdından avrupada öenmli ürün artışı olmuştur ve bunun üzerine hangisinin kurulması gerektiğini öngörüp hayata geçirmişlerdir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2996 | Yanlış Cevap: 2414 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

l.türkiye 1949da avrupa konseyine üye olmuştur

ll.türkiye 1952 de nato ya üye olmuştur

lll.türkiye 1957 de avrupa ekonomik topluluğuna üye olmuştur

yukarıdaki bildilerden hangileri doğrudur?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2221 | Yanlış Cevap: 2994 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Türkiye soğuk savaş yıllarında hangi ülkelerle 1953 dostluk ve işbirliği antlaşmasını imzalayarak balkan paktını kurmuştur?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2285 | Yanlış Cevap: 3290 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

l.türkiye bağdat paktının temelleri 1955te ırak ile atılmıştır

ll.pakta ingiltere, pakistan ve iran da katılmıştır

lll.paktın adı 1959 da merkezi antlaşma örgütü olarak değişmiştir

lV.pakistan ırak ve iran ın ayrılmasıyla fiilen sona ermiştir

yukarıda bağdat paktı ile ilgili verilen bilgilerden hangileri doğrudur





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2570 | Yanlış Cevap: 1944 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

11.

Türkiyenin ll.dünya savaşı sonrası ilk muhalefet partisi hangisidir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2160 | Yanlış Cevap: 4004 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön