III.Selimden İtibaren Osmanlı Dönemi-Test.04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - III.Selimden İtibaren Osmanlı Dönemi-Test.04
1.

İlk defa uçak hangi savaşta kullanılmıştır?





Gönderen: bytknsyn | Doğru Cevap: 3484 | Yanlış Cevap: 4013 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

2.

Osmanlı dağılma dönemi hangi antlaşma ile başlar?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 3603 | Yanlış Cevap: 4308 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

osmanlı devleti arap topraklarını ne zaman kaybetmiştir?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 4992 | Yanlış Cevap: 2461 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Osmanlı için şark meselesi değimi ilk kez nerede kullanılmıştır?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 2326 | Yanlış Cevap: 4192 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

5.

Türk tarihinde devletin dilinin Türkçe oldugu ilk kez hangi anayasamızda belirtilmiştir?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 1971 | Yanlış Cevap: 5430 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

osmanlıcılık fikri hangi savaştan sonra anlamını yitirmiştir?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 4367 | Yanlış Cevap: 2928 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Namık Kemal hangi fikir akımının öncülerindendir?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 2112 | Yanlış Cevap: 5175 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

1913 Bab-ı Ali Baskınından sonra hangi hükümet kurulmuştur?





Gönderen: leda | Doğru Cevap: 2428 | Yanlış Cevap: 4612 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön