Atatürk Dönemi İç Olaylar ve Dış Politika-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Atatürk Dönemi İç Olaylar ve Dış Politika-Test.01
1. LOZAN anlaşmasında çözeme kavuşturamayan daha sonra ikili görüşmeler sonucu türkiye aleyhine sonuçlanan sorun hangisidir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 34108 | Yanlış Cevap: 18404 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

2. Lozan anlaşması ile türkiye yunanistan arasında nüfus değişim anlaşması imzalandı. aşağıdaki yerlerden hangisi degişimin dışında bırakıldı.




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 20477 | Yanlış Cevap: 26655 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(10)

3. Türkiye milletler cemiyetine üye olmak istememiştir. Türkiye neden böyle bir tavır takınmıştır




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 26497 | Yanlış Cevap: 17180 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. NUTUK'un son sayfasında ne yer alır?




Gönderen: yaramaz_genc | Doğru Cevap: 31743 | Yanlış Cevap: 10831 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. I. HALK EVLERİ
II. KÖY ENSTİTÜLERİ
III. MİLLİ KALKINMA PARTİSİ
HANGİSİ VEYA HANGİLERİ ATATÜRK DÖNEMİNDE KURULMUŞTUR?




Gönderen: akdm | Doğru Cevap: 20563 | Yanlış Cevap: 22420 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. 1930 yılında kurulan "Serbest Cumhuriyet Fırkası" Atatürk tarafından kime kurdurtturulmuştur?




Gönderen: bank0_s0ru | Doğru Cevap: 30752 | Yanlış Cevap: 12678 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

7. TBMM tarafından açılan Türkiye?nin "ilk ve tek üniversitesi" olarak eğitim vermeye başlayan üniversite aşağıdakilarden hangisidir.




Gönderen: ert.931 | Doğru Cevap: 27911 | Yanlış Cevap: 14330 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

8. Aşağıdakilerden hangisi Atatürk dönemi dış siyasetle ilgili değildir?




Gönderen: mehmetcik35 | Doğru Cevap: 23077 | Yanlış Cevap: 17760 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(6)

9. "Cephaneniz yoksa süngünüz de mi yok? Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" cümlesi Atatürk tarafından hangi savaşta söylenmiştir?




Gönderen: kpss | Doğru Cevap: 25480 | Yanlış Cevap: 14480 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

AŞAĞIDAKİLERDEN HANGİSİ YUNANİSTAN İLE YAPILAN NÜFÜS MÜBADELESİ DIŞINDA KALMAMIŞTIR?





Gönderen: jack | Doğru Cevap: 14088 | Yanlış Cevap: 19580 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

11.

Türkiye aşağıdakilerden hangisine Atatürk döneminde üye olmuştur?





Gönderen: bafralı | Doğru Cevap: 11210 | Yanlış Cevap: 22642 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(10)

12.

Aşağıdakilerden hangisi 1924 ve sonrasında kurulan partilerden biridir.





Gönderen: çankaya | Doğru Cevap: 10574 | Yanlış Cevap: 22744 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

I Bursa Olayı
II Şeyh Sait
III İzmir Suikastı
Mustafa kemal Atatürk, yukarıdaki hangi olaydan/olaylardan sonra 'bu bir din sorunu değil dil sorunudur' demiştir?





Gönderen: selin | Doğru Cevap: 18278 | Yanlış Cevap: 15290 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

14.

Atatürk "Bir milletin gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri de ekonomik kalkınmadır" demiştir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi Atatürk döneminde tarımsal üretimi arttırmaya yönelik faaliyetler arasında gösterilebilir
I. Mudanya Ateşkesinden hemen sonra ordunun yarıya yakınının terhis ettirilmesi.
II. Ziraat Bankasının kurulması
III. Tarım Kredi Kooperiflerinin kurulması





Gönderen: tarihçi02 | Doğru Cevap: 20984 | Yanlış Cevap: 11341 | Soru Hatalı Diyen: 28 | Yorum(41)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön