III.Selimden İtibaren Osmanlı Dönemi-Test.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - III.Selimden İtibaren Osmanlı Dönemi-Test.02
1. Osmanlı devletinin dağılış döneminde ortaya atılan fikir akımılarından hangisi temsilcisiyle birlikte yanlış verilmiştir?




Gönderen: tarihin karanlık yüzü | Doğru Cevap: 6481 | Yanlış Cevap: 7900 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(10)

2. Hangisiyle Mısır Meslesi uluslararası alanda çözüme kavuşmuştur?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 6256 | Yanlış Cevap: 7901 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

3. Hukukun üstünlüğü esasına dayanan devlet anlayışına geçişin ilk aşaması nedir?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 7585 | Yanlış Cevap: 7219 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Hangisi I. Meşrutiyet Döneminin özellikleri arasında yer almaz?




Gönderen: fk | Doğru Cevap: 7295 | Yanlış Cevap: 6068 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. XVII ve XVIII yy Osmanlı tarihine baktığımızda en çok mücadele ettiği devletin Avusturya-Macaristan İmparatorluğu olduğu görülmektedir.Ancak I.Dünya Savaşı'nda her iki devlet de aynı safta yer almış ve birbirlerine destek çıkmıştır. Yukarıdaki bilgiler göz önüne alındığında bu yakınlaşmaya aşağıdakilerden hangisi etki etmiştir?




Gönderen: tarihçi | Doğru Cevap: 6319 | Yanlış Cevap: 6201 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Aşağıdakilerden hangisi atatürkün savaştığı cephelerden değildir?




Gönderen: konya | Doğru Cevap: 7187 | Yanlış Cevap: 6158 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(6)

7. osmanlıdan bağımsızlığını ilan ederek ilk ayrılan ülke aşağıdakilerden hangisidir




Gönderen: asminyes | Doğru Cevap: 8817 | Yanlış Cevap: 4695 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(7)

8. Aşağıdakilerden hangisi 3.Selimin ıslahatlarından değildir?




Gönderen: soru bankası | Doğru Cevap: 8341 | Yanlış Cevap: 4538 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(10)

9. Düzenli posta örgütünü hangi padişah kurmuştur?




Gönderen: cansu | Doğru Cevap: 9488 | Yanlış Cevap: 3583 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Avrupa'da ilk daimî elçiliklerin açılması hangi padişah dönemindedir?




Gönderen: cansu | Doğru Cevap: 9267 | Yanlış Cevap: 3822 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Osmanlının 19.yy'da kendi iradesi ile boğazlar üzerinde hakimiyetini kullandığı son antlaşma aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: alex de souza | Doğru Cevap: 8108 | Yanlış Cevap: 3964 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Aşağıdaki devletlerden hangisi 1.balkan savaşında yer almamıştır?




Gönderen: afy | Doğru Cevap: 10094 | Yanlış Cevap: 2638 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Aşağıdakilerden hangisi 1878 Berlin Antlaşmasında Osmanlı'nın tek toprak kazancı olmuştur?




Gönderen: fhsn | Doğru Cevap: 5366 | Yanlış Cevap: 6230 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Boğazlar sorunu ilk kez hangi antlaşma ile ortaya çıkmıştır?




Gönderen: gazimagosa | Doğru Cevap: 7221 | Yanlış Cevap: 5517 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön