Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.02
1. Aşağıdakilerden Hangisi Osmanlı Devlet Teşkilatında Çalışan Askeri Görevlilerden Birisi Değildir?




Gönderen: elektrk tekni | Doğru Cevap: 26096 | Yanlış Cevap: 3242 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

2. Osmanlı Devletinde aşağıdakilerden hangisi yürütmede Padişahı doğrudan temsil etmez?




Gönderen: mex99 | Doğru Cevap: 10687 | Yanlış Cevap: 17674 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. OSMANLI DÖNEMİNDE YAPILAN MOSTAR KÖPRÜSÜNÜ AŞAĞIDAKİ MİMARLARDAN HANGİSİ YAPMIŞTIR?




Gönderen: çağrı bey | Doğru Cevap: 6834 | Yanlış Cevap: 17118 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

4. Osmanlı Devletinde haberleşme sisteminin aksamadan işlemesi için oluşturulmuş teşkilata ne ad verilirdi?




Gönderen: koç | Doğru Cevap: 12839 | Yanlış Cevap: 11278 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

5. I.Valilere "Redif" denilen asker yetiştirme yükümlülüğü getirilmesi II.Tersanelerin geliştirilerek modern gemiler yapılması III.Mızıka okulu açılması IV.Memurların padişahın kulu olmaktan çıkartılması V.İlk öğretimin zorunlu hale getirilmesi Yukarıdaki gelişmelerden hangisi III. Selim Dönemi'ne aittir?




Gönderen: cansu | Doğru Cevap: 10572 | Yanlış Cevap: 10574 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Tımar sistemi hangi padişah döneminde kaldırılmıştır




Gönderen: cansu | Doğru Cevap: 19266 | Yanlış Cevap: 6610 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

7. "Azınlıkların, cizye (baş vergisi) vermemesi fakat Müslümanlar gibi askere alınması veya bedel ödemesi" kararı aşağıdakilerden hangisinde yer almaktadır?




Gönderen: cansu | Doğru Cevap: 13919 | Yanlış Cevap: 10900 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

8. Aşağıdakilerden hangileri Tanzimat Dönemi padişahlarıdır?




Gönderen: alex de souza | Doğru Cevap: 12498 | Yanlış Cevap: 11636 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

9. İstibdat Döneminde osmanlının dağılmasını önlemek amacıyla uygulanan politika aşağıdakilerden hagisidir?




Gönderen: alex de souza | Doğru Cevap: 10327 | Yanlış Cevap: 13896 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(9)

10. Aşağıdaki osmanlı padişahlarından hangisi ilk defa yurt dışına seyahate çıkmıştır?




Gönderen: alex de souza | Doğru Cevap: 14402 | Yanlış Cevap: 8869 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşagıdakilerden hangisi savaş alanında sehit düşen padisahımızdır?




Gönderen: %1oo kpss | Doğru Cevap: 14382 | Yanlış Cevap: 9060 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Aşağıdakilerden hangisi Lale Devri minyatür sanatçılarındandır?




Gönderen: plumber | Doğru Cevap: 15801 | Yanlış Cevap: 9207 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Yeniçeri ocağının kurucusu kimdir?





Gönderen: axilaz | Doğru Cevap: 15715 | Yanlış Cevap: 7508 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

İlk Türk deniz amirali aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: reis | Doğru Cevap: 13843 | Yanlış Cevap: 9955 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

15.

osmanlı devletinde loncayı dışarda temsil edip loncanın hükümetle olan ilişkilerini yürüten kişiye ne denir?





Gönderen: terzi lastık | Doğru Cevap: 7339 | Yanlış Cevap: 15063 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(8)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön