Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.02
1. İslam ordularını kafkasyanın dogusunda durdurmuşlar. İslamiyetin kuzeydeki sınırı bu ülkede son bulmuştur. Bahsedilin türk devleti hanğisidir




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 8723 | Yanlış Cevap: 9992 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Kutadgu Bilig, Divanı Hikmet hangi devlet zamanında yazılmıştır




Gönderen: retkit | Doğru Cevap: 13393 | Yanlış Cevap: 7126 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Mukaddime adlı kitabın yazarı kimdir?




Gönderen: konya | Doğru Cevap: 7381 | Yanlış Cevap: 9565 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. MATEMATİKTE SIFIRI KİM KULLANMIŞTIR?




Gönderen: burak | Doğru Cevap: 14119 | Yanlış Cevap: 4256 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. İslamiyeti kabul eden ilk türk devletlerinden sultan ünvanını alan kimdir.




Gönderen: adem | Doğru Cevap: 17451 | Yanlış Cevap: 1999 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Aşağıdakilerden hangisi Türk İslam devletlerinde pazarlarda fiyatları tartı ve ölçü aletlerini üretilen ve satılan malların kalitesini denetleyen görevlidir?




Gönderen: azimli | Doğru Cevap: 14874 | Yanlış Cevap: 3193 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

7. Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya'daki kültürlerin en eskisidir?




Gönderen: gazimagosa | Doğru Cevap: 10777 | Yanlış Cevap: 6222 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi Orta Asya'da Türklerin yaptığı totemlere verilen addır?




Gönderen: gazimagosa | Doğru Cevap: 9063 | Yanlış Cevap: 7689 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

9. Aşağıdaki devletlerden hangisi Orta Asya'nın araplaşmasını engellemiştir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 9100 | Yanlış Cevap: 7449 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Üzengiyi ilk kullanan, İstanbulu ilk kuşatan ve hem orta asya hem de avrupada yeni devletler kuran Türk devleti hangisidir?





Gönderen: 24erz24 | Doğru Cevap: 14816 | Yanlış Cevap: 1650 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Türk-İslam devletlerinde ölülerin başına dikilen balbal(heykel)'ın üzerindeki işaretler neyi gösterir ?





Gönderen: myucel | Doğru Cevap: 15015 | Yanlış Cevap: 1550 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Aşağıdaki savaşlardan hangisi Anadolu Selçuklu Devletinin yaptığı savaşlardan biridir.





Gönderen: bartin74 | Doğru Cevap: 7806 | Yanlış Cevap: 8078 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Aşağıdakilerden hangisi İslamiyeti benimseyen ilk Türk devletidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 14476 | Yanlış Cevap: 1724 | Soru Hatalı Diyen: 25 | Yorum(31)

14.

Türklerin İslamiyetten öncesi dönemde kurduğu devletlerden bazıları şunlardır:
I. Hunlar
II. Avarlar
III. Göktürkler
IV. Akhunlar
V. Uygurlar
Bunlardan hangileri, kendilerine özgü alfabe kullanmıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 15153 | Yanlış Cevap: 1002 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Türk tarihinde İstanbul'u ilk kez kuşatan ve Avrupalılar tarafından "Juan Juan" olarak isimlendirilen Türk devleti aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 14298 | Yanlış Cevap: 1872 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön