Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.02
1. Aşağıdakilerden hangisi kurtuluş savaşı sırasında Anadoluda işgal gücü bulundurmayan devlettir?




Gönderen: glisin | Doğru Cevap: 13392 | Yanlış Cevap: 1733 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Osmanlı Devleti yerine Yeni Türk Devletinin kuruluşunu hukuki yönden belirten ve varlığını sağlayan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: bekir | Doğru Cevap: 5443 | Yanlış Cevap: 8927 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(3)

3. I. Dünya savaşından sonra osmanlı ülkesinde ilk işgal edilen yer neresidir?




Gönderen: burcu55 | Doğru Cevap: 8472 | Yanlış Cevap: 5772 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Aşağıdakilerden hangisi milli cemiyetlerdendir?




Gönderen: burcu55 | Doğru Cevap: 11860 | Yanlış Cevap: 2483 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. 1.TBMM döneminde çıkarılan ilk kanun hangi alanda yapılmıştır?




Gönderen: gumushaneli | Doğru Cevap: 5225 | Yanlış Cevap: 8631 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

6. "Milli sınırlar içinde vatan bir bütündür, parçalanamaz" kararı ilk kez aşağıdakilerin hangisinde alınmıştır




Gönderen: akdm | Doğru Cevap: 6880 | Yanlış Cevap: 6838 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

1930 yilinda ataturk asagidaki hangi ülke tarafından nobele aday gösterilmiştir?





Gönderen: zuzu | Doğru Cevap: 3642 | Yanlış Cevap: 5481 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Son Osmanlı padişahı Vahdettin ingilizlere sığınırken padişah sıfatıyla değilde halife sıfatıyla siğinmistir. Bu durum onun aşağıdakiler hangisini kabul ettigini gösterir?





Gönderen: mustafa sisik | Doğru Cevap: 6685 | Yanlış Cevap: 3560 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Lozan Barış Antlaşmasında Türkiye Devletinin asla taviz vermemesi gereken konular hangileridir?





Gönderen: yiğidogençlik | Doğru Cevap: 5565 | Yanlış Cevap: 4774 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

TBMM Hükümetinin ilk resmi ilişki kurduğu devlet hangisidir?





Gönderen: yiğidogençlik | Doğru Cevap: 8630 | Yanlış Cevap: 1473 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

yenı turk devletının latın alfabesyle yazılms ılk gazetesı asagıdakılerden hangısıdır





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 4054 | Yanlış Cevap: 5234 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Aşağıdakiilerden hangisi I.TBMM içinde kurulan gruplardan biri değildir?





Gönderen: çevre | Doğru Cevap: 2321 | Yanlış Cevap: 6957 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Aşağıdakilerden hangisi I.TBMM kanunlarından değildir?





Gönderen: çevre | Doğru Cevap: 5547 | Yanlış Cevap: 3834 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön