Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Selçuklular ve Önceki Dönem Kültür Medeniyet-Test.03
1. Aşagıdakilerden hangisi ilk TÜRK toplulugudur




Gönderen: ferd_25 | Doğru Cevap: 15472 | Yanlış Cevap: 6467 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Dünyada ilk anayasayı hangi uygarlık hazırlamıştır?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 5977 | Yanlış Cevap: 11641 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

3. Tarihte istanbul'u kuşatan ilk Türk devleti aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 18744 | Yanlış Cevap: 2081 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. SULTAN ÜNVANINI KULLANAN İLK TÜRK HÜKÜMDARI AŞAGIDAKİLERDEN HANGİSİDİR?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 18894 | Yanlış Cevap: 1863 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Anadoluya sefer düzenleyen ilk Türk devleti aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 10124 | Yanlış Cevap: 9086 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. İlk müslüman türk devleti kimdir?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 19523 | Yanlış Cevap: 1033 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Tarihteki Amazon efsanesinin oluşmasını sağlayan Türk topluluğu hangisidir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 8516 | Yanlış Cevap: 6904 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. İlk Türk kadın hükümdar kimdir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 13725 | Yanlış Cevap: 5276 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Tigin kelimesinin anlamı ne demektir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 12887 | Yanlış Cevap: 6743 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

10. Aşağıdaki devletlerden hangi ikisi adını kurulduğu coğrafyadan alır?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 12375 | Yanlış Cevap: 5733 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

11. Mısır da kurulan ilk türk devleti hangisidir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 16421 | Yanlış Cevap: 2984 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

12. İlk Türk-İslam devletlerinde şehirlerin oluşturulmasındaki temel yapı hangisidir?




Gönderen: angryturkman | Doğru Cevap: 7753 | Yanlış Cevap: 10959 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. İslamiyet öncesi türk tarihi'nde en küçük sosyal birim aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: gamze | Doğru Cevap: 12082 | Yanlış Cevap: 6423 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Adına Para bastıran ilk türk devlet adamı kimdir.




Gönderen: keskoif04 | Doğru Cevap: 10633 | Yanlış Cevap: 8194 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Aşağıdakilerden hangisi İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde yönetimle ilgili bir kavram değildir?




Gönderen: tarihçi | Doğru Cevap: 13604 | Yanlış Cevap: 5183 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Anadolu Selçuklu devleti ülkenin bazı yerlerinde kervansaraylar yapmıştır. Bu bilgiye göre aşağıdaki konulardan hangisine önem verdiği söylenebilir?




Gönderen: kpss | Doğru Cevap: 18380 | Yanlış Cevap: 819 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. İstanbulu ilk kuşatan devlet aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: kpss | Doğru Cevap: 17726 | Yanlış Cevap: 1559 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(3)

18. ORTA ASYA TÜRK DEVLETLERİ DÖNEMİNDE KAYA ÜZERİNE YAPILAN RESİMLERE NE AD VERİLİRDİ




Gönderen: balıkcı | Doğru Cevap: 10493 | Yanlış Cevap: 6188 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

19.

Aşağıdakilerden hangisi Anadolu Selçukluları ve Beylikler Dönemi'ne ait medreselerden biri değildir?





Gönderen: efkan | Doğru Cevap: 13605 | Yanlış Cevap: 3118 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön