III.Selimden İtibaren Osmanlı Dönemi-Test.03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - III.Selimden İtibaren Osmanlı Dönemi-Test.03
1. Aşağıdakilerden hangisi II.Mahmut döneminde yapılan ıslahatlardan biri değildir?




Gönderen: fh.öz | Doğru Cevap: 7390 | Yanlış Cevap: 4297 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

2. yurt dışına gezi yapan ilk padişah kimdir?




Gönderen: edb | Doğru Cevap: 7436 | Yanlış Cevap: 3870 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. AŞAĞIDAKİ ANTLAŞMALARDAN HANGİSİ İLE ÜMMETÇİLİK FİKRİ ÖNEMİNİ KAYBETMİŞTİR?




Gönderen: akdm | Doğru Cevap: 6274 | Yanlış Cevap: 3795 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Osmanlı devletine karşı ilk ayaklanan ve osmanlı devletinden ayrılarak bağımsızlığını kazanan devletler sırasıyla aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?




Gönderen: özdemir | Doğru Cevap: 6768 | Yanlış Cevap: 4238 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(7)

5. Nizam-ı Cedidi ordusu hangi Osmanlı padaişahı tarafından kurulmuştur




Gönderen: ramazan | Doğru Cevap: 9415 | Yanlış Cevap: 1637 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devletinde yayımlanan Tanzimat Fermanının hazırlayıcısıdır?




Gönderen: çekocu | Doğru Cevap: 5157 | Yanlış Cevap: 5265 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

7. Mustafa Kemal Osmanlı hükümeti adına en son aşağıdaki verilen savaşlardan hangisinde görev almıştır?




Gönderen: kartal | Doğru Cevap: 4161 | Yanlış Cevap: 6338 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(6)

8. 1. Dünya savaşında açılan aşağıdaki cephelerden hangisinde osmanlı yöneticileri turancılık fikrini hayata geçirmek istemiştir?




Gönderen: tubi | Doğru Cevap: 6451 | Yanlış Cevap: 3176 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. II.Mahmut Dönemi'nde Mısr Valisi Mehmet Ali Paşa'nın İsyanı karşısında aşağıdaki devletlerden hangisi Osmanlı Devleti'ne yardım etmiştir?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 5238 | Yanlış Cevap: 4762 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

10. AŞAĞIDAKİ PADİŞAHLARIN HANGİSİNİN DÖNEMİNDE İLK DEFA ÜLKE DIŞINA ÖĞRENCİ GÖNDERİLMİŞTİR?




Gönderen: kazanova | Doğru Cevap: 6960 | Yanlış Cevap: 3295 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşagıdakilerden hangisi türk tarihinde rejime karşı yapılan ilk ayaklanmadır?




Gönderen: ece | Doğru Cevap: 7384 | Yanlış Cevap: 2918 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

12. Osmanlı Devleti hangi antlaşmayla birlikte üç kıtada toprak sahibi olma özelliğini kaybetmiştir?




Gönderen: gazi | Doğru Cevap: 4886 | Yanlış Cevap: 4526 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. 1.dünya savaşında tek toprak kazandığımız cephe hangisidir?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 5847 | Yanlış Cevap: 3708 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. TÜRK ORDULARI BİRİNCİ DÜNYA SAVAŞINDA. 1.SARIKAMIŞ 2.ÇANAKKALE 3.KANAL CEPHELERİNİN HANGİLERİNDE BAŞARILI OLMUŞTUR?




Gönderen: ömer | Doğru Cevap: 7194 | Yanlış Cevap: 2326 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön