Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Ulusal Kurtuluş Savaşı-Test.03
1. Türkiye devletinin ilk kanunu hangisidir?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 6141 | Yanlış Cevap: 6055 | Soru Hatalı Diyen: 9 | Yorum(17)

2. Aşağıdakilerden hangisi Sakarya Savaşı'nın sonuçlarından biri değildir?




Gönderen: ada | Doğru Cevap: 4416 | Yanlış Cevap: 5852 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Mondros'tan sonra başlayan işgallerde Osmanlı ile en az mücadele eden devlet hangisidir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 6748 | Yanlış Cevap: 3569 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. TBMM'nin kurulmasından sonra çıkmaya başlayan, türkiye cumhuriyetinin ilk resmi gazetesi aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: angryturkman | Doğru Cevap: 3438 | Yanlış Cevap: 6849 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(3)

5. Temsil hayetinin sivas kongeresinden sonra halkı milli mücadele konusunda bilinçlendirmek için çıkardağı gazete aşağıdakilerden hangisidir




Gönderen: cüneyt | Doğru Cevap: 8370 | Yanlış Cevap: 1635 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Mondros sonrası başlayan işgallere karşı Türk halkının tepkisi aşağıdakilerden hangisi şeklinde olmuştur ?




Gönderen: hodrimeydan40 | Doğru Cevap: 9074 | Yanlış Cevap: 760 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Asağıdakilerden hangisiyle TBMM ve Osmanlı Devleti arsında yapılmıştır.





Gönderen: mdn | Doğru Cevap: 6730 | Yanlış Cevap: 2967 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(8)

8. Takrir-i Sükûn Kanunu hangi gelişme sonrasında çıkarılmıştır?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 6071 | Yanlış Cevap: 3036 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Osmanlı Devleti aşağıdakilerden hangisiyle hukuken yok sayıldı?





Gönderen: mhky54 | Doğru Cevap: 3748 | Yanlış Cevap: 5787 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(8)

10.

Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşanan Şeyh Sait ve Menemen hadiselerinin bastırılması ile aşağıdaki ilkelerden hangisi güvence altına alınmıştır?





Gönderen: kaan kesik | Doğru Cevap: 5822 | Yanlış Cevap: 3198 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Cumhuriyetin ilanından sonra Mustafa Kemal ilk olarak hangi bölgenin milletvekilisi seçildi.





Gönderen: ikizler1982 | Doğru Cevap: 4989 | Yanlış Cevap: 3948 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(5)

12.

1974 kıbrıs barış harekatında TSK Genel Kurmay başkanı kimdir?





Gönderen: ibal | Doğru Cevap: 2511 | Yanlış Cevap: 4250 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

13.

I. Londra konferansı'nın toplanması
II. İngiltere ile esir mübadelesi antlaşmasının imzalanması
III. Mustafa Kemal'e mareşal rütbesinin verilmesi
Yukarıda verilerden hangilerinin Sakarya Muharebesi'nin sonuçları arasında olduğu söylenir?





Gönderen: memuraşkı | Doğru Cevap: 3770 | Yanlış Cevap: 4298 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

ıstıklal marsımızn ılk kez acıksoz gazetesınde yayınlandıgı sehır asagıdakılerden hangısıdır





Gönderen: ıgdırlı kaya | Doğru Cevap: 2484 | Yanlış Cevap: 4481 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön