Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.03 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.03
1. Osmanlı devletinde en kısa süre tahtta kalan padişah aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: vince_kral | Doğru Cevap: 6000 | Yanlış Cevap: 13982 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Osmanlı Devleti'nde ilk resim sergisi açan ressam kimdir?




Gönderen: bank0_s0ru | Doğru Cevap: 11734 | Yanlış Cevap: 7907 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(5)

3. Osmanlı Devleti'nde tımar sisteminin aşağıdakilerden hangisinin düzenli biçimde yürütülmesinde doğrudan etkili olduğu savunulamaz?




Gönderen: mağdur. | Doğru Cevap: 13321 | Yanlış Cevap: 6457 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Esnaf ve zanaatkar örgütlenmesi olan lonca teşkilatında ;
1.Din,
2.Meslek,
3.Hukuk
alanlarının hangilerinde eğitim verilir?




Gönderen: purgatory | Doğru Cevap: 6906 | Yanlış Cevap: 12646 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(7)

5. Aşağıdaki kavramlardan hangisi osmanlıda resmi tarih yazarlarına verilen isimdir?




Gönderen: hulusi | Doğru Cevap: 17942 | Yanlış Cevap: 1847 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Osmanlı zamanında ilk medrese kimin zamanında ve nerede kurulmuştur?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 16301 | Yanlış Cevap: 3288 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. 1789 tarihinde hangi önemli gelişme meydana gelmiştir?




Gönderen: kara çocuk | Doğru Cevap: 15428 | Yanlış Cevap: 3000 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devletinde ilk radikal ve planlı ıslahat dönemidir?




Gönderen: mervecan | Doğru Cevap: 8619 | Yanlış Cevap: 9697 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Aşağıdaki fikir akımlarından hangisi devlet politikası haline gelmemiştir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 11090 | Yanlış Cevap: 7051 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı ordusunun teknik sınıfında yer almaz?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 14933 | Yanlış Cevap: 3698 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Hangisi Osmanlı Devleti'nde taşra yönetimindeki görevlilerden biri değildir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 6945 | Yanlış Cevap: 11103 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(4)

12. Hangisi Osmanlıda bir eyaletten alınacak verginin peşin olarak devlet hazinesine yatırılma sistemidir?




Gönderen: gölgesiz | Doğru Cevap: 12876 | Yanlış Cevap: 5393 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. osmanlı devletinin dağılma tehlikesi geçirdiği savaş hangisir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 14244 | Yanlış Cevap: 3009 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. 1. murad zamanında 'ülke padişah ve çocuklarının ortak malıdır' anlayışı hangi padişah tarafından bozulmuştur?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 12182 | Yanlış Cevap: 6510 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön