2001 KPSS Tarih Lisans Sınav Soruları 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 2001 KPSS Tarih Lisans Sınav Soruları
1. I. Asar Vergisi'nin kaldirilmasi
II. Dogru Anadolu 'da muhtaç çiftçilere toprak dagitimina dair kanunun kabul edilmesi.
III. Ziraat Bankasinin kurulmasi.
Köylüyü rahatlatmak ve üretimi artirmak amacinda olan yukaridaki gelismelerden
hangileri, Atatürk Dönemi'nde gerçeklestirilmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3346 | Yanlış Cevap: 9255 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

2. Türk ordusunun, Sakarya Nehri'nin dogusuna çekilmesi, asagidakilerden hangisinde
olmustur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7481 | Yanlış Cevap: 4714 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

3. 1933 yilinda kabul edilen Birinci Bes Yillik Sanayi Plani basariyla sonuçlandirilmis
ve Türk Sanayisi ilerleme yoluna girmistir. Ancak Ikinci Bes Yillik Sanayi Plani
istenilen sekilde uygulanamamistir.
Ikinci Bes Yillik Sanayi Plani'nin uygulanmasinda asagidakilerden hangisi etkili
olmustur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6439 | Yanlış Cevap: 4173 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

4. I. Musul ve yöresinde yasayan Türklerin korunmasi
II. Musul petrollerinden Irak'a kalan gelirin 25 yil süreyle %10 unun Türkiye'ye verilmesi
III. Musul'un Irak'a birakilmasi
5 Haziran 1926 tarihinde Ingilizlerle yapilan Ankara Antlasmasi'nda yukaridaki
maddelerden hangileri yer almaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4197 | Yanlış Cevap: 5558 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

5. I. Bitki ve hayvan figürleri
II. Geometrik sekiller
III. Insan figürleri
Anadolu Selçuklulari Dönemi'nin süsleme sanatinda yukaridakilerden hangileri
kullanilmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6692 | Yanlış Cevap: 3824 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

6. Fatih Sultan Mehmet'ten sonra, hangi padisah halka, Osmanli Devleti'nin
vatandaslar arasinda din ve mezhep ayriligi gözetilemeyecegi teminatini vermistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5410 | Yanlış Cevap: 4657 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. I. Kars, Sarikamis, Kagizman, Kulp ve Igdir'in yeniden Türk topraklarina katilmasi
II. Batum'un Gürcistan'a birakilmasi
III. Kafkas petrollerinin isletilmesi
Yukaridakilerden hangileri, Gümrü Antlasmasi'nin kapsamindadir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3081 | Yanlış Cevap: 6362 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Osmanli Devleti'nin ünlü sanatçilarindan biri olan Levni, sanat dallarindan
hangisinde yaptigi çalismalarla taninmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6843 | Yanlış Cevap: 3262 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Konya'da bulunan;
I. Ince Minareli Medresesi
II. Karatay Medresesi
III. Sirçali Medrese
Türk sanatinin hangi dönemine aittir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7666 | Yanlış Cevap: 2417 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Osmanlı Devleti'nde,
I. Tanzimat Fermani'nin ilanı
II. Islahat Fermanı'nın ilanı
III. 31 Mart Olayı'nin bastırılması
Gelişmelerden hangileri, mevcut anayasal düzene karşı olanlara bir tepkidir.




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7060 | Yanlış Cevap: 2617 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. I. Duvar resmi
II. Dokuma
III. Mimari
Uygurlarin yukaridaki sanat alanlarinin hangilerinde etkinlik göstermeleri, onlarin yerlesik hayata geçtiklerine bir kanit sayilabilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4877 | Yanlış Cevap: 5108 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(9)

12. Osmanli Devleti'ne parlamento kavrami asagidakilerden hangisiyle girmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6527 | Yanlış Cevap: 3145 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Osmanli Devleti'nde,
I.Yöneticiler
II. Hanedan üyeleri
III. Azinliklar
Gruplarindan hangileri Cizye Vergisi ödemekle yükümlüydü?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 8332 | Yanlış Cevap: 1143 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(4)

14. I. Alasehir Kongresi
II. Sivas Kongresi
III. Afyon Kongresi
IV. Erzurum Kongresi
Yukaridaki kongrelerden hangisinde, Manda ve Himayenin reddi karari alinmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7987 | Yanlış Cevap: 1305 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(6)

15. Osmanlilar'da
I. Ferman
II. Fetva
III. Berat
Belgelerinden hangileri padisah tarafindan verilirdi?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6223 | Yanlış Cevap: 3589 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Türkiye, Fener Rum Patrikhanesi'nin Istanbul'dan çikartilmasi istegini
asagidakilerden hangisiyle ilgili görüsmelerde dile getirilmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5810 | Yanlış Cevap: 2769 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. I. Dogu Trakya
II. Istanbul
III. Bogazlar
IV. Bati Trakya
Mudanya görüsmelerinde yukaridakilerden hangileriyle ilgili olarak bir karar
alinmamistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3102 | Yanlış Cevap: 4784 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(3)

18. Cumhuriyet Dönemi'nde erkegin aile kurumuyla ilgili ayricaliklari büyük ölçüde
asagidakilerden hangisiyle kaldirilmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 8438 | Yanlış Cevap: 446 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

19. Asagidakilerden hangisi, Millet Mekteplerinin amaçlarindan biridir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7011 | Yanlış Cevap: 2127 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

20. Terakkiperver Cumhuriyet Firkasi, asagidaki ilkelerden hangisini kötüye
kullanarak Seyh Sait Ayaklanmasi'nda ortam hazirlamistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6687 | Yanlış Cevap: 2368 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

21. Anlasma Devletleri Anadolu'yu asagidakilerden hangisine dayanarak isgal
etmislerdir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5859 | Yanlış Cevap: 3350 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

22. I. Agirlik ve ölçü birimlerinin degistirilmesi
II. Miladi takvimin kabul edilmesi
III. Medreselerin kapatilmasi
Yukaridaki inkilaplarin hangileri, inkilabin ilgili oldugu alanda birlik saglamak
amaciyla yapilmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6205 | Yanlış Cevap: 2571 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

23. I. Saltanatin kaldirilmasi
II. Halifeligin kaldirilmasi
III. Yeni Türk harflerinin kabul edilmesi
Inkilaplarin gerçeklestirilmesi sirasi asagidakilerden hangisinde dogru olarak
verilmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6557 | Yanlış Cevap: 2562 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

24. Türk denizlerinde gemi isletme hakkinin yalniz Türkiye'ye ait olmasi
asagidakilerden hangisiyle saglanmistir.




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7855 | Yanlış Cevap: 1327 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

25. Türkiye'nin komsulariyla ve Dünya devletleriyle barisçil bir politika izledigini
gösteren asagidaki gelismelerden hangisi Atatürk döneminde gerçeklesmemistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5298 | Yanlış Cevap: 3422 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

26. Asagidakilerden hangisinin gerçeklestirilmesi digerlerini zorunlu hale getirmistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 7205 | Yanlış Cevap: 1759 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

27. Atatürk'ün istegiyle kurulmus olan Serbest Cumhuriyet Firkasi'nin kapatilma
nedeni asagidakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5987 | Yanlış Cevap: 2742 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

28. I. Halkevleri
II. Millet Mektepleri
III. Köy Enstitüleri
Yukaridakilerden hangileri, Atatürk Dönemi'nde kurulmustur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5111 | Yanlış Cevap: 4030 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

29. Cumhuriyet'in ilk yillarinda, asagidaki alanlardan hanisine ekonomik kalkinmada öncelik verilmemistir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6158 | Yanlış Cevap: 3793 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(9)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön