İnkılap Tarihi Genel-Test.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - İnkılap Tarihi Genel-Test.01
1. I. Londra Konferansı'nın toplanması
II. Saltanatın Kaldırılması
III. Hatay'ın anavatana katılması
IV. Harf İnkılabının yapılması
V. Soyadı Kanunu'nun kabulü
Yukarıdaki olayların kronolojik sıralaması hangisidir?




Gönderen: tufan | Doğru Cevap: 20074 | Yanlış Cevap: 12803 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

2. Misak-ı Milli'den ilk taviz aşağıdaki antlaşmaların hangisinde verilmiştir?




Gönderen: sivaslı58 | Doğru Cevap: 15217 | Yanlış Cevap: 18529 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(5)

3. Bozkurt-Lotus olayı aşağıdaki gelişmelerden hangisini hızlandırmışdır?




Gönderen: ssss | Doğru Cevap: 11275 | Yanlış Cevap: 14009 | Soru Hatalı Diyen: 4 | Yorum(9)

4. Atatürk ilkeleri hangi tarihte anayasaya girdi




Gönderen: tunush | Doğru Cevap: 20350 | Yanlış Cevap: 5494 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(3)

5. Aşağıdakilerden hangisi cumhuriyetin ilanında etkili olmuştur ?




Gönderen: emre3250 | Doğru Cevap: 7325 | Yanlış Cevap: 5974 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

1915 mac mahon ve 1916 skyes-picot antlaşmalarının ortak özellikleri nedir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 3540 | Yanlış Cevap: 4071 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

l.nükleer enerji alanındaki gelişmeler arttı

ll.insülin ayrıştırıldı

lll.tüberküloza karşı bcg aşısı bulundu

lv.penisilin keşfedildi

v.organ nakline başlandı

yukarıdaki önüllerden hangileri 1.ve 2. dünya savaşı arasında yaşanmıştır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2241 | Yanlış Cevap: 3619 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Aşağıdakilerden hangileri Türkiye'nin montö boğazlar sözleşmesinde egemenlik haklarını elde etmesinde etkili olmuştur?

l.sadabat paktı

ll.balkan antantı

lll. milletler cemiyeti





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 4094 | Yanlış Cevap: 3833 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Aşağıdakılerden hangısı m. kemal ataturk zamanında olmamıstır?





Gönderen: hasan | Doğru Cevap: 1574 | Yanlış Cevap: 2132 | Soru Hatalı Diyen: 7 | Yorum(10)

10.

Hangisi I.beş yıllık kalkınma planı dahilinde yapılan girişimlerden değildir?





Gönderen: 2356 | Doğru Cevap: 1302 | Yanlış Cevap: 2091 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

I. Yeni Türk Devleti'nin rejiminin belirlenmesi
II. Atatürk ilkelerinin anayasada yerini alması
III. Cumhuriyetin fiilen uygulanmaya başlanması

Yukarıdaki hususlardan hangileri 1921 Anayasası'nda yer almıştır?





Gönderen: iklim44 | Doğru Cevap: 1675 | Yanlış Cevap: 1715 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön