Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.04 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Osmanlı Dönemi Kültür Medeniyet-Test.04
1. Aşağıdakilerden hangisi seyfiye sınıfı içerisinde yer almaz?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 10756 | Yanlış Cevap: 5913 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(6)

2. "Cihannüma" kimin eseridir?




Gönderen: angryturkman | Doğru Cevap: 11172 | Yanlış Cevap: 4459 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Hangi şık coğrafi keşiflerin nedenleri arasında gösterilemez?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 8505 | Yanlış Cevap: 6978 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Leonorda da vinci nin ünlü mona lisa tablosu hangi dönemde hangi tarihte(dönemde) görülmektedir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 12006 | Yanlış Cevap: 2806 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Sanayi inkılabı ilk olarak nerede ve ne zaman başlamıştır?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 7371 | Yanlış Cevap: 7893 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. 1.katalolik kilisesinin bozulması 2.kağıt ve matbaanın etkisi 3.özgür düşünce ortamının etkisi (hangi şıklar reformun nedenleri arasında gösterilebilir?)




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 9488 | Yanlış Cevap: 4055 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. Aydınlanma çağını anlatan şık hangisidir?




Gönderen: alim | Doğru Cevap: 8721 | Yanlış Cevap: 4607 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. I. Menteşeoğulları
II. Saruhanoğulları
III. Hamitoğulları
IV. Karamanoğulları
V. Germiyanoğulları
Yukarıda Anadolu Türk Beyliklerinden hangilerinde denizcilik gelişmiştir?




Gönderen: sevinaz | Doğru Cevap: 8242 | Yanlış Cevap: 5631 | Soru Hatalı Diyen: 6 | Yorum(9)

9. Osmanlı Devleti hangi tarihte kurulmuştur?




Gönderen: kenanaks | Doğru Cevap: 12206 | Yanlış Cevap: 3275 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi Osmanlı Devletinde başkent olmamıştır?




Gönderen: mehmetcik35 | Doğru Cevap: 15625 | Yanlış Cevap: 457 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşağıdaki Türk müziği makamlarından hangisini 3.Selim bulmuştur.?




Gönderen: bycerkez | Doğru Cevap: 5467 | Yanlış Cevap: 5711 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Osmanlı devleti aşağıdaki dönemlerden hangisinde batı müziğinden etkilenmiştir?




Gönderen: tosun | Doğru Cevap: 2344 | Yanlış Cevap: 12107 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(4)

13. Hangi Divan-ı Hümayun üyesi padişahın ordu başında olmadığı zamanlarda "Serdar-ı Ekrem" ünvanıyla ordu başında sefere çıkar?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 13321 | Yanlış Cevap: 2000 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Osmanlı Devletin'de ilk daimi elçi olarak kim nerede görev yapmıştır ?




Gönderen: osmanlı-1299 | Doğru Cevap: 6387 | Yanlış Cevap: 7795 | Soru Hatalı Diyen: 3 | Yorum(6)

15. Osmanlı devleti döneminde yaşamış bilginlerden hangisi güzel sanatlar dalında eserler vermiştir




Gönderen: balıkcı | Doğru Cevap: 11484 | Yanlış Cevap: 2695 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16.

Aşağıdaki arazilerden hangisinin güvenlik ile ilgisi yoktur?





Gönderen: mutlu | Doğru Cevap: 9673 | Yanlış Cevap: 4726 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön