03) Milli Mücadele Hazırlık Dönemi.01 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 03) Milli Mücadele Hazırlık Dönemi.01
1. Mondros Ateşkes Ateşkes Antlaşması ile başlayan işgâllere karşı aşağıdaki tepkilerden hangisi diğerlerinden önce ortaya çıkmıştır.




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3946 | Yanlış Cevap: 4758 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. I. Sulh ve Selâmet-i Osmaniye Fırkası
II.İngiliz Muhipleri Cemiyeti
III.Kilikyalılar Cemiyeti
IV. Redd-i İlhak Cemiyeti
V. Wilson Prensipleri Cemiyeti
Yukarıdakilerden hangileri manda ve himâyeyi savunmuşlardır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6022 | Yanlış Cevap: 1880 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. I. Etnik-i Eterya
II. Taşnaksityun
III. Mavri Mira
IV. Pontus
V. Hınçak
Yukarıdakilerden hangileri Ermeniler tarafından kurulmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5034 | Yanlış Cevap: 2649 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. I. Azınlık örgütleri
II. İngiliz Muhipleri Cemiyeti
III. İstanbul Hükûmeti
İtilâf devletleri, Kurtuluş Savaşı boyunca, yukarıdakilerden hangileriyle iş birliği yapmıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5665 | Yanlış Cevap: 1967 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. I. TBMM Hükûmeti
II. İtilâf devletleri
III. Azınlık örgütleri
Millî cemiyetler, yukarıdakilerden hangilerine karşı mücadele etmemişlerdir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4927 | Yanlış Cevap: 2774 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. I. Taşnaksityun
II. Pontus
III. Alyans
IV. Mavri Mira
V. Etnik-i Eterya
VI. Hınçak
Yukarıdakilerden hangileri Rumlar tarafından kurulmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5597 | Yanlış Cevap: 1648 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

7. I. Alyans
II. Pontus
III. Hınçak
IV. Taşnak
V. Mavri Mira
Yukarıdakilerden hangileri Musevîler tarafından kurulmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5650 | Yanlış Cevap: 932 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Yunanlılar, 15 Mayıs 1919'da İzmir'i işgâl etmişlerdir.
Bu işgâlde Avrupa devletlerinin Yunanistan'ın yanında yer almalarını sağlayan gerekçe aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 4040 | Yanlış Cevap: 3171 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

9. Aşağıdaki Millî cemiyetlerden hangisi Adana çevresinde Ermenilere karşı mücadele etmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6649 | Yanlış Cevap: 621 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Kuvva-i Milliye birliklerinin,
I. Yunan ilerleyişini engelleyememeleri
II. Halka hukuk dışı davranmaları
III. İhtiyaçlarını, halktan zor kullanarak karşılamaları
Faaliyetlerinden hangileri düzenli ordunun kurulmasına sebep olmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5835 | Yanlış Cevap: 1361 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Mustafa Kemâl, ülke bütünlüğümüzün tehlikede olduğunu ilk kez aşağıdakilerden hangisiyle halka açıklamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3496 | Yanlış Cevap: 3992 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Kurtuluş Savaşı'nın yöntem ve gerekçesi ilk kez aşağıdakilerden hangisinde belirtilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5957 | Yanlış Cevap: 1512 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Kurtuluş Savaşı'nın hazırlık döneminde aşağıdaki kongrelerin hangisinde ilk kez geçici bir hükûmet kurulması kararlaştırılmıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5417 | Yanlış Cevap: 1863 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Millî Mücadele sırasında bazı Osmanlı aydınları kurtuluşu İngiliz mandasında görürken, bazıları da Amerikan mandasını tercih etmişlerdir.
Aşağıdakilerden hangisinde manda ve himaye ilk kez reddedilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5973 | Yanlış Cevap: 1350 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. I. Havza Genelgesi
II. Amasya Genelgesi
III. Sivas Kongresi
IV. Amasya Protokolü
V. Erzurum Kongresi
Yukarıdaki olayların kronolojik sıralaması aşağıdakilerin hangisinde doğru olarak verilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 5933 | Yanlış Cevap: 1283 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Manda ve himayecilik aşağıdakilerin hangisinde, bir daha gündeme gelmemek üzere son kez reddedilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 6676 | Yanlış Cevap: 674 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. I. İrâde-i Milliye Gazetesi'nin çıkartılması
II. Batı Cephesi komutanlığına Ali Fuat Paşa'nın atanması
III. Sivas Kongresi'ne katılan üyelerin seçimle belirlenmesi
Yukarıdakilerden hangileri, Sivas Kongresi'nde ulusal kararların alınmasını sağlamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3632 | Yanlış Cevap: 3144 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(1)

18. Aşağıdakilerden hangisi, Temsilciler Kurulu'nun İstanbul Hükûmeti'ne karşı sağladığı üstünlüklerden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3626 | Yanlış Cevap: 3275 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön