12) İnkılaplar.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 12) İnkılaplar.02
1. Aşağıdakilerden hangisi, Atatürk'ün eğitim programının dayandığı temel ilkelerden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3184 | Yanlış Cevap: 413 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. 1926'da çıkartılan Kabotaj kanunu ile ulaşılmak istenen amaç, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2946 | Yanlış Cevap: 599 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. Aşağıdakilerden hangisi, 1924'te kabûl edilen Tevhid-i Tedrisat Kanunu ile ilgili değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 3148 | Yanlış Cevap: 353 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Türk Dil Kurumu'nun açılma sebepleri arasında, aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2425 | Yanlış Cevap: 1003 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. I.Cumhuriyet ilkeleri ile bağdaşmaması
II.Abdülmecit Efendi'nin devlet başkanı gibi davranması
III.Bazı siyâsî çevrelerin eskiye dönme düşüncesi
Yukarıda verilenler, aşağıdaki inkılaplardan hangisinin yapılmasına ortam hazırlamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2531 | Yanlış Cevap: 783 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Atatürk'ün sağlığında gerçekleştirilen son inkılâp, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1904 | Yanlış Cevap: 1311 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. 1925'te Kıyafet Kanunu çıkartılmıştır.
Bu kanunla ulaşılmak istenen amaç, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1563 | Yanlış Cevap: 1704 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Batı ile ekonomik ilişkilerin kolaylaşması için yapılan gelişmeler arasında, aşağıdakilerden hangisi yer almaz?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2851 | Yanlış Cevap: 438 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9. Aşağıdakilerden hangisi, yeni Türk alfabesinin kabûl edilmesinin sebeplerinden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1904 | Yanlış Cevap: 1296 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi, halifeliğin kaldırılmasıyla ilgili değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1545 | Yanlış Cevap: 1628 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. Aşağıdakilerden hangisi, Türkiye'de yaşanan lâikleşme aşamalarından biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2896 | Yanlış Cevap: 299 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Kamu yararını doğrudan ilgilendiren işletmeleri millîleştirmekle yeni kurulan cumhuriyet hükûmetleri hangi amacı hedeflemişlerdir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2270 | Yanlış Cevap: 670 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Cumhuriyet Türkiyesi'nin ilk yıllarında ekonomik alanda temel tüketim mallarının ve önemli hizmetlerin devlet tarafından gerçekleştirilmesindeki temel etken aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2091 | Yanlış Cevap: 776 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Cumhuriyetle birlikte yapılan değişimlerden biri de ölçülerde gerçekleştirilmiştir.
Bu değişiklik, aşağıdaki ilişkilerin hangisinde Türk Devleti'ne kolaylık sağlamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2592 | Yanlış Cevap: 489 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Cumhuriyetin ilk yıllarında tarımla ilgili alınan hangi önlem Türk köylüsünün ekonomik ve sosyal açıdan gelişmesini sağlamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2320 | Yanlış Cevap: 722 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. Aşağıdakilerden hangisi Cumhuriyet'in ilânından önce Avrupalılar tarafından kurulmuş, Cumhuriyet sonrasında da varlığını sürdürmüştür?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1236 | Yanlış Cevap: 1691 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

17. Misâk-ı İktisadî İlkesi, aşağıdakilerin hangisiyle kabûl edilmiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2343 | Yanlış Cevap: 559 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

18. 1929 Dünya Ekonomik bunalımı, hangi özelliğinden dolayı Türkiye'yi diğer ülkeler kadar olumsuz etkilememiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1908 | Yanlış Cevap: 1051 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

19. 1926'da Türk medenî Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmemiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1838 | Yanlış Cevap: 1171 | Soru Hatalı Diyen: 5 | Yorum(7)

20. Aşağıdakilerden hangisi, Kemalist Ekonomi Politikası" denilen, Atatürk'ün ekonomi anlayışının özelliklerinden biri değildir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 358 | Yanlış Cevap: 2597 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön