16) Atatürk İlkeleri.02 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - 16) Atatürk İlkeleri.02
1. Atatürk'ün tâviz vermek istemediği ve bu sebeple siyâsî tartışmaların dışında tutulmasını istediği iki temel ilke aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2198 | Yanlış Cevap: 668 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2. Çağdaşlaşma ve Batılılaşma, Atatürk'ün aşağıdaki ilkelerinden hangisinin tamamlayıcısı durumundadır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2506 | Yanlış Cevap: 275 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3. "Bir milletin bağımsız kalabilmesi, çağdaş uygarlığın gereklerine ters düşmemesine bağlıdır." görüşü dikkate alınırsa, aşağıdaki ilkelerden hangisine bağlılık bir zorunluluk olur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1851 | Yanlış Cevap: 743 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4. Türk milleti aşağıdaki seçeneklerde verilen Atatürk ilkelerinden hangisini, diğerlerinden önce benimsemiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1567 | Yanlış Cevap: 1146 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5. Toplumsal eşitlik, Atatürk ilkelerinden hangisiyle doğrudan ilişkilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2402 | Yanlış Cevap: 228 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6. Saltanatın kaldırılmasının, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisiyle ilişkisi olmadığı söylenebilir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1770 | Yanlış Cevap: 837 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7. I.Kanun önünde eşitlik
II.Sosyal dayanışma
III.Millî egemenlik
Yukarıda verilenler, Atatürk ilkelerinden hangisiyle doğrudan ilişkilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2057 | Yanlış Cevap: 496 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8. Atatürk, 1919-1922 yılları arasındaki konuşmalarında en çok aşağıdaki konulardan hangisine yer vermiştir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1247 | Yanlış Cevap: 1167 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

9. Atatürk, yeni Türk devletinde inkılâplarını gerçekleştirirken temel hedef olarak aşağıdakilerden hangisini almıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1808 | Yanlış Cevap: 669 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10. Aşağıdakilerden hangisi, Cumhuriyetçilik İlkesi'nin tamamlayıcısı niteliğindedir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1946 | Yanlış Cevap: 550 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11. "Siyasî ve askerî zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferle taçlandırılmazsa meydana gelen zaferler payidar olamaz, az zamanda söner."
Atatürk'ün yukarıda verilen sözü onun hangi ilkesinin temelini oluşturmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2120 | Yanlış Cevap: 362 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12. Üyesi bulunduğu milletin varlığının yüceltilmesi düşüncesi ve bu düşüncenin kuşaklara aktarılması, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisinin sonucudur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1572 | Yanlış Cevap: 735 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13. Yeniliklerin sürekliliğini zorunlu gören Atatürk İlkesi, aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 2238 | Yanlış Cevap: 161 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14. Millî Mücâdele'nin kazanılmasında, aşağıdaki Atatürk ilkelerinden hangisi daha etkili olmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1983 | Yanlış Cevap: 424 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15. Millî egemenliğin gerçekleşmesi, aşağıdaki ilkelerden hangisinin sonucudur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1442 | Yanlış Cevap: 952 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16. I.Çağdaşlaşmak
II.Bilimsellik
III.Millî egemenlik
Türkiye Cumhuriyeti'nin yukarıdaki hedefleri, aşağıdaki ilkelerden hangisiyle ilgilidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1904 | Yanlış Cevap: 428 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

17. Milliyetçilik ilkesinin doğal sonucu olarak ortaya çıkan ilke aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1455 | Yanlış Cevap: 887 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

18. Türk inkılâplarında, çağdaş Batı'nın hedef olarak benimsenmesinde Batı'nın aşağıdaki özelliklerinden hangisi etkili olmamıştır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1665 | Yanlış Cevap: 566 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

19. Cumhuriyetçilik İlkesi'ni en iyi ifade eden bütünleyici ilke aşağıdakilerden hangisidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1746 | Yanlış Cevap: 575 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

20. Aşağıdaki inkılâplardan hangisi, Cumhuriyetçilik ve Halkçılık ilkelerinin bir gereğidir?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1845 | Yanlış Cevap: 472 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

21. Atatürk, aşağıdaki ilkelerden hangisini, diğerlerine göre daha önce uygulamaya koymuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 817 | Yanlış Cevap: 1501 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

22. I.Sümerbank
II.İş Bankası
III.Etibank
IV.Merkez Bankası
Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri Halkçılık İlkesi'nin doğrudan gereği olarak kurulmuştur?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 425 | Yanlış Cevap: 1599 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

23. Yöneticilerin süresiz olarak iş başında kalması, aşağıdaki ilkelerden hangisine aykırıdır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1288 | Yanlış Cevap: 1002 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

24. Medrese, tekke ve zâviyelerin kapatılması hangi alanda lâikleşmenin başladığının kanıtıdır?




Gönderen: admin | Doğru Cevap: 1752 | Yanlış Cevap: 700 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön