Vatandaşlık Test-05 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-05
1.

Anayasa Mahkemesi Başkanı kaç yılda bir seçilir





Gönderen: ilyas | Doğru Cevap: 7387 | Yanlış Cevap: 4735 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Anayasa Mahkemesi başkanı kaç yılda bir seçilir





Gönderen: ilyas | Doğru Cevap: 6464 | Yanlış Cevap: 4343 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(2)

3.

İl genel meclisinin feshine aşağıdakilerden hangisi karar verir..?





Gönderen: eroglu | Doğru Cevap: 2842 | Yanlış Cevap: 8351 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

1926 da yürürlüğe giren Türk Medeni Kanunu hangi ülkenin Medeni Kanunu nu örnek alınarak hazırlanmıştır?





Gönderen: kpssci | Doğru Cevap: 8737 | Yanlış Cevap: 2185 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Anayasaya göre, ara verme ve tatil sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplantıya çağrılması ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6631 | Yanlış Cevap: 3059 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Herhangi bir sebeple boşalan bakanlığa en geç kaç gün içinde yeni bakan atanır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7663 | Yanlış Cevap: 2743 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Kuvvetler birliği ve görevler ayrılığı ilkesini kabul eden anayasamız aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4426 | Yanlış Cevap: 5638 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

8.

"Borçlunun yerine getirmekle yükümlü bulunduğu davranış biçimine" ne ad verilir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6642 | Yanlış Cevap: 3943 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Olağan dönemde aşağıdakilerden hangisi Kanun hükmünde kararname ile düzenlenemez?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3615 | Yanlış Cevap: 5891 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Bir idari mahkemenin hukuk kurallarına ters düşecek biçimde yapmış olduğu idari işlerin denetimini hangi mahkeme yapar?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3594 | Yanlış Cevap: 6370 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Aşağıdakilerden hangisi yürütmenin düzenleyici işlemlerinden biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4385 | Yanlış Cevap: 5355 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

1876 Anayasası ile kurulan parlamento aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2412 | Yanlış Cevap: 7400 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(2)

13.

Aşağıdakilerden hangisi siyasal partilerin mali denetimini yapar?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4887 | Yanlış Cevap: 5413 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(5)

14.

Aşağıdakilerden hangisi hukukun yazılı kaynaklarından biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 10073 | Yanlış Cevap: 346 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Aşağıdakilerden hangisi kamu hukukunda yer almaz?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4949 | Yanlış Cevap: 5255 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

16.

Aşağıdakilerden hangisi İstisnai Devlet Memurlarından değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3364 | Yanlış Cevap: 6316 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön