Vatandaşlık Test-06 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-06
1.

Aşağıdakilerden hangisi Türk hukuk düzenindeki yaptırım türlerinden biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5123 | Yanlış Cevap: 3906 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Bir ülkede belli bir zamanda yürürlükte olan hukuk kurallarından sadece yazılı olanlara ne ad verilir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6881 | Yanlış Cevap: 1973 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Aşağıdakilerden hangisi Hukuk Kurallarının Temel Niteliklerinden değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5078 | Yanlış Cevap: 3472 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Normlar arasındaki hiyerarşik sıralamaya göre en üstün norm aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 7663 | Yanlış Cevap: 1034 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

1982 Anayasası'na göre, yeni bir il kurulması hangi yolla olur? 2003 kpss





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4732 | Yanlış Cevap: 3866 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

1982 Anayasası'na göre valiyi aşağıdakilerden hangisi denetler?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2996 | Yanlış Cevap: 5218 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Aşağıdakilerden hangisi valiye bağlı organlardan değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5608 | Yanlış Cevap: 2730 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Aşağıdakilerden hangisi İl Genel İdaresi'nin organlarından biridir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3169 | Yanlış Cevap: 4376 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Aşağıdakilerden hangisi Kaymakamlık için yanlış verilmiştir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 2047 | Yanlış Cevap: 5032 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Aşağıdaki idarelerden hangisi bir mahallî idare birimi değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3569 | Yanlış Cevap: 4277 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Hakkında soruşturma açılan bir belediye başkanını geçici olarak görevden uzaklaştırma yetkisi aşağıdakilerden hangisine aittir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 6516 | Yanlış Cevap: 1577 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Belediyenin asli karar organı aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4382 | Yanlış Cevap: 3540 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Kamu düzenini sağlamaya yönelik idari faaliyete ne ad verilir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4361 | Yanlış Cevap: 3642 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Aşağıdakilerden hangisi Özel Nitelikli Kanunlardan değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 3729 | Yanlış Cevap: 3991 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön