Vatandaşlık Test-07 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-07
1.

Aşağıdakilerden hangisi Başbakanlığa bağlı kuruluşlardan biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 1729 | Yanlış Cevap: 5749 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

Aşağıdakilerden hangisi Başbakanlığa bağlı kuruluşlardan biri değildir?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4015 | Yanlış Cevap: 3192 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

1982 Anayasası'na göre, Devlet Denetleme Kurulu Başkanı aşağıdakilerden hangisi tarafından atanır?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 5218 | Yanlış Cevap: 2130 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

1982 Anayasası'na göre, Devlet Denetleme Kurulu aşağıdakilerden hangisinde inceleme, araştırma ve denetleme yapamaz?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4197 | Yanlış Cevap: 2897 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(5)

5.

Milli Güvenlik Kurulu'nun gündemini aşağıdakilerden hangisi düzenler?





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4368 | Yanlış Cevap: 2891 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Aşağıdakilerden hangisi merkezi idarenin görevlilerinden biri değildir?2002/KPSS





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4875 | Yanlış Cevap: 1950 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

Genel yönetimin taşra kuruluşunda bulunan üst düzey kamu görevlilerinin, belli konularda kendiliklerinden karar alma ve uygulama yetkisine ne ad verilir? 1999 KPSS





Gönderen: erdoganeng | Doğru Cevap: 4612 | Yanlış Cevap: 1996 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

Milli egemenlik ilkesi ilk kez hangi anayasada yer almıştır?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 4602 | Yanlış Cevap: 2518 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Aşağıdaki kuruluşlardan hangisinin kamu tüzel kişiliği anayasada belirtilmemiştir?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 1488 | Yanlış Cevap: 4911 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

Referandum, halk girişimi ve halk vetosu gibi kurumlara yer veren siyasal sisteme ne ad verilir?





Gönderen: blnt | Doğru Cevap: 3068 | Yanlış Cevap: 3752 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri kimdir ve hangi kuruma bağlıdır?





Gönderen: çevre | Doğru Cevap: 2616 | Yanlış Cevap: 3742 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

Türk anayasa tarihinde yargıdan söz etmeyen tek anayasamız hangisidir?





Gönderen: cemsultan | Doğru Cevap: 3046 | Yanlış Cevap: 3132 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Aşağıdakilerden hangisi kısıtlılık sebeplerinden olduğu söylenemez ?





Gönderen: ali ka | Doğru Cevap: 2404 | Yanlış Cevap: 3989 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

14.

Yumuşama döneminde, tüm avrupa ile kanada ve abd'nın de katılımıyla imzalanan helsinki nihayi senedi sonucunda hangi topluluk kurulmuştur?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2069 | Yanlış Cevap: 3137 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

anayasaya göre aşagıdakilerden hangisi sosyal güvenlik bakımından özel olarak korunanlardan değildir?





Gönderen: öğretmen | Doğru Cevap: 3296 | Yanlış Cevap: 2940 | Soru Hatalı Diyen: 2 | Yorum(4)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön