Vatandaşlık Test-08 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-08
1.

l.tüzük

ll.din kuralları

lll.öğreti

ıv.yargı kararları

yukarıdakilerden hangisi bağlayıcı hukuk kaynaklarındandır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1963 | Yanlış Cevap: 3449 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

2.

çoğulcu demokrasi anlayışı ilk kez hangi anayasa ile düzenlenmiştir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 3226 | Yanlış Cevap: 2180 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

1961 anayasası ile yapılan 71-73 değişikleri ile kurulan devlet güvenlik mahkemesi hangi anayasal düzenleme ile kaldırılmıştır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2619 | Yanlış Cevap: 2302 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

parlamenter hükümet sistemi ve kuvvetler ayrılığı ilk kez hangi anayasal düzenleme ile kabul edilmiştir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2280 | Yanlış Cevap: 2787 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

temel hak hürriyetlere yapılan genel sınırlama sebepleri hangi anayasal düzenleme ile ortaya çıkmıştır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2326 | Yanlış Cevap: 2123 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

aşağıdakilerden hangisi 1987 kanuni esasi nin özelliklerinden biridir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1615 | Yanlış Cevap: 2609 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(2)

7.

aşağıdakilerden hangisi kanuni esasi nin özelliklerinden birisi değildir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1567 | Yanlış Cevap: 2806 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

aşağıdakilerden hangisi yüksek seçim kurulu ile ilgili yanlış bir ifadedir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2685 | Yanlış Cevap: 1853 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin dava aşağıdakilerden hangisi tarafından açılır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2905 | Yanlış Cevap: 2003 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

temel hak ve hürriyetler için 71-73 yılı değişiklikleri ile getirilen genel sınırlama ebepleri hangi yıl yapılan düzenleme ile kaldırılmıştır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1614 | Yanlış Cevap: 2512 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

anayasa kavramını kullanılarak dilinin sadeleştirilmesi ilk kez hangi yıl olmuştur?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1241 | Yanlış Cevap: 2774 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

insan haklarına saygılı devlet ilkesi ilk kez hangi yıl anayasamıza girmiştir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2166 | Yanlış Cevap: 2515 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

aşağıdakilerden hangisi temel hak ve özgürlükler sınırlandırılırken dikkat edilecek hususlarla ilgili yanlış bir bilgidir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1392 | Yanlış Cevap: 2784 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön