Vatandaşlık Test-10 

Ders:  Testler:
Test Seçim Sayfasına Geri Dön
--Ders Seç-- - Vatandaşlık Test-10
1.

Kişinin anne ve babasına olan hısımlığı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak ifade edilmiştir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 3720 | Yanlış Cevap: 1559 | Soru Hatalı Diyen: 1 | Yorum(1)

2.

Mirasa konu olabilen hak ve borçların tamamına ne ad verilir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2886 | Yanlış Cevap: 2120 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

3.

Sahip olunan hakların bir başkasının canını ya da malını tehlikeye atmadan kullanılmasını içeren ilke aşağıdakilerden hangisidir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1702 | Yanlış Cevap: 3171 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

4.

Türk medeni kanunda bir kimsenin amcası halası dayısı ile evlenmesi yasaktır buna göre böyle bir evlilik yapan kişinin evliliği aşagıdakı yaptırımlardan hangisine tabıdır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 3191 | Yanlış Cevap: 1533 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

5.

Borçlar hukukunda ''kumar bahis borcu için isteyerek yapılan ödemeler geri alınamaz'' hükmü yer alır bu hüküm ne tür bir hukuk kuralıdır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2710 | Yanlış Cevap: 1716 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

6.

Aşağıdakilerden hangisi devredilemeyen haklardan değildir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1865 | Yanlış Cevap: 2591 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

7.

2010 değişikliği ile kurulan kamu denetçiliği kurumu hangisine bağlıdır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1762 | Yanlış Cevap: 2773 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

8.

TBMM'nin bakanlar kurulunu denetlemeye yönelik araçlarından hangisi siyasi sorumluluk doğurur?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2512 | Yanlış Cevap: 1870 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

9.

Milletvekili seçilen kişi milletvekilliği sıfatını hangi andan itibaren alır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1861 | Yanlış Cevap: 2747 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

10.

milletvekilleri milletvekili yetkilerini hangi andan itibaren kullanabilir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2101 | Yanlış Cevap: 2480 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

11.

Milletvekilleri mazbatalarını nerden alırlar?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2026 | Yanlış Cevap: 2516 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

12.

TBMM'nin 550 milletvekilinin illere göre dağılımı neye göre yapılmaktadır?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 2665 | Yanlış Cevap: 1964 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

13.

Aşağıdakilerden hangisinde meclis üye tam sayısının salt çoğunluğu gerekmez





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1031 | Yanlış Cevap: 2644 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

14.

Aşağıdakilerden hangisi yasama sorumsuzluğu ile ilgili doğru bir bilgidir?





Gönderen: bence | Doğru Cevap: 1700 | Yanlış Cevap: 2123 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

15.

Belediye encümeninin almış olduğu kamulaştırma kararına karşı yapılan itiraz üzerine idare mahkemesinin kamulaştırma kararını hukuka aykırı bularak ortadan kaldırması hangi yaptırıma örnek olur?





Gönderen: 61 evet | Doğru Cevap: 2968 | Yanlış Cevap: 900 | Soru Hatalı Diyen: 0 | Yorum(0)

Hatalı olduğunu düşündüğünüz sorular için soruların altında bulunan
"Yorum" linkini tıklayarak bildirimde bulunabilirsiniz.


Test Seçim Sayfasına Geri Dön